Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wie wordt de eerste vrouw op de maan?

De kans is groot dat het een van deze astronautes wordt. Vrouwen in de ruimte is niet echt brekend nieuws meer (de eerste was Valentina Vladimirovna Teresjkova in 1963), maar er heeft nog nooit een vrouw op de maan gelopen. Daar moet in 2024 verandering in komen, als de eerste Artemislanding plaa...

Wie wordt de eerste vrouw op de maan?

De kans is groot dat het een van deze astronautes wordt.

Vrouwen in de ruimte is niet echt brekend nieuws meer (de eerste was Valentina Vladimirovna Teresjkova in 1963), maar er heeft nog nooit een vrouw op de maan gelopen. Daar moet in 2024 verandering in komen, als de eerste Artemislanding plaats heeft. Daar wordt nu al voor getraind bij NASA, in de groep elf zitten vijf vrouwen.

Onderzeebootofficier Kayla Barron, maritiem bioloog Zena Cardman, testpiloot Jasmin Moghbeli, ingenier Loral O'Hara en rugbyspeler en geoloog Jessica Watkins zijn allemaal door de selectie gekomen en maken dus kans op de primeur. Het project mag echter geen vertraging oplopen, want ook China is druk met de maan bezig, dus de eerste vrouw kan ook nog een Chinese worden.

Met het Artemis programma wil NASA een basis op de maan stichten voor wetenschappelijk onderzoek en de basis leggen voor toekomstige missies naar Mars.

Foto's (c) NASA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in