Volop buzz rond protegé van Armani.

Als links en rechts in de modewereld een naam rond zoemt, dan willen we daar meer over weten. Het betreft Stella Jean (41), een nog niet zo bekende Italiaanse ontwerpster. Ze is lid van de Italian Chamber of Fashion en wordt beschouwd als de protegé van Giorgio Armani.

Article continues after the ad

Stella (moeder van twee kinderen) groeide op in Rome, studeerde politieke wetenschappen en werkte een tijdje als model, tot de tot de conclusie kwam dat ze veel liever kleren maakte, dan erin te poseren. Als ontwerper van Stella Jean Rome kreeg ze meer naamsbekendheid in 2013 toen Giorgio Armani haar uitnodigde om haar ontwerpen te laten zien in de Armani-ruimte tijdens Milano Moda Donna.

De buzz betreft vooral haar multiculturele visie op mode. Stella Jean heeft Haïtiaanse roots en mixt vaak klassiek Italiaans kleermakersvakmanschap met elementen uit andere culturen. Ook richtte ze het Laboratorio delle Nazioni op, een duurzaamheidsplatform waarop ze sinds 2016 pionier. Vorig jaar riep de New York Times haar uit als de meest veelbelovende van haar hele lichting...

... en ze is inmiddels ook door Rihanna...

...en Beyoncé is ontdekt.

"Ik heb er lang over gedaan om mijn richting te vinden," zegt Jean. "Ik probeerde van alles, maar het was het vaak net niet. Uiteindelijk combineerde ik een overhemd van mijn man met de stoffen met Afrikaanse waxpatronen die ik van mijn moeder kende. Die 'wax & stripes' insteek was een referentie aan mannelijkheid en vrouwelijkheid en aan Haïti en Italië. Het was een eerlijk, authentiek verhaal en het klikte, niet alleen in mijn hoofd, maar ook in de praktijk." Hier wat voorbeelden van haar werk, allemaal van het nieuwe seizoen en verkrijgbaar bij Farfetch vanaf 350 euro.  

Foto's (c) Getty Images, Stella Jean Rome

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in