Stonehenge, Dubai, Havana – Susan is grenzeloos reislustig.

Je zou denken dat iemand met 161 titels op haar naam en een Oscar in de kast niet meer normaal over straat kan, maar Susan Sarandon (1946) bewijst het tegendeel. Als ze niet werkt, is ze op reis.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Field Trip.

Een bericht gedeeld door Susan Sarandon (@susansarandon) op

Hond Penny gaat zo mogelijk mee. Naar Stonehenge, Tokio of ballonvaren boven het Maasai Mara National Reserve. Of met vrienden zeilen rond Bali, Lombok en Sulawesi op de Silolona.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

New Friend 🦅

Een bericht gedeeld door Susan Sarandon (@susansarandon) op

Of iets met valken in de woestijn van Dubai...

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

✌🏻

Een bericht gedeeld door Susan Sarandon (@susansarandon) op

...of een hut in Uganda.

Reizen heeft Sarandon - hier in Venetië - altijd graag gedaan, maar sinds haar zestigste gaat ze naar eigen zeggen 'helemaal los. "Ik denk sindsdien bij alles: waarom niet?" zegt ze. "Waarom geen tattoo's (ze heeft inmiddels een hele verzameling), waarom niet gewoon wekenlang reizen? Ik hou ervan, ik ben een onverzadigbare zwerver. Als er vroeger een script was, dan vroeg ik: 'Waar zijn de opnamen?' Was het antwoord 'De Filipijnen' dan had ik het al aangenomen, puur om de locatie. Toen ik kinderen had, sleepte ik ze gewoon mee. Dan ben je dus eeuwig huurhuizen en hotelkamers aan het kindproofen met tape."

De kinderen – een dochter en twee zoons – groeiden op als globetrottertjes. "Ik hou zelf enorm van reizen en als ik mijn kinderen daar iets van heb kunnen meegeven – naast flexibiliteit en aanpassingsvermogen – is het wel het besef van hoe klein ze zijn ten opzichte van de wereld," zegt Susan. "In Amerika kun je heel America-centrisch worden omdat het zo'n groot land is en zo'n enorm ego heeft."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wandering the desert last week.

Een bericht gedeeld door Susan Sarandon (@susansarandon) op

Elk kind kreeg op zijn achtste een exclusief avontuur met Susan:  Eva ging mee naar het regenwoud in Puerto Rica op een wetenschappelijke expeditie, Jack mocht mee op safari in Zuid-Afrika en Miles ging naar de Braziliaanse Amazone in Manaus. Disneyland was geen optie? "O, ik wil niets lelijks zeggen over Disneyland," zegt Susan. "Maar daar met kleine kinderen heengaan is echt veel moeilijker dan met eentje op safari gaan."

Reizen past goed bij Susans avontuurlijke aard. "Ik heb niet meer de verantwoordelijkheden die ik had toen mijn kinderen nog jong waren," zegt ze. "En ik hou ervan nieuwe plekken te ontdekken. Pas als je veel gaat reizen, besef je hoe mensen overal op aarde meer gemeen hebben dan dat ze verschillen. Ik zou het iedereen aanraden: doe het gewoon, leef in het moment. Mijn favoriete moment van de dag is altijd de zonsopgang. Ik ben geen beste slaper en het is altijd zo'n mooi en vredig moment, waar je ook bent."

Foto's © Brunopress, Getty Images, Fairmont Hotels (Susan is daarvan Brand Ambassador, nice!), dank aan The Telegraph. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in