Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sharon Dijksma is de nieuwe burgemeester van Utrecht

En dat in de week van The Power Issue van Nouveau! Sharon Dijksma wordt de nieuwe burgemeester van Utrecht. Ze volgt Jan van Zanen op die Utrecht verruilde voor Den Haag. Het oud-Kamerlid, ook oud-staatssecretaris, is nu nog wethouder in Amsterdam. De gemeenteraad had de voorkeur voor haar uit de...

Sharon Dijksma is de nieuwe burgemeester van Utrecht

En dat in de week van The Power Issue van Nouveau!

Sharon Dijksma wordt de nieuwe burgemeester van Utrecht. Ze volgt Jan van Zanen op die Utrecht verruilde voor Den Haag. Het oud-Kamerlid, ook oud-staatssecretaris, is nu nog wethouder in Amsterdam.

De gemeenteraad had de voorkeur voor haar uit de lijst van in totaal 27 kandidaten. Er solliciteerden elf vrouwen en zestien mannen. Utrechters spraken van begin af aan hun voorkeur uit voor een vrouwelijke burgemeester.

Een vertrouwenscommissie droeg vanavond twee namen voor. De raad gaf uiteindelijk de doorslag. Dijksma werd met luid applaus ontvangen. Volgens de commissie kan de wethouder Verkeer en Vervoer van Amsterdam de sterke punten van Utrecht verder uitbouwen. "Ze is een aanjager. Iemand die handelt met praktische wijsheid en zelfbewustzijn. Ze is zichtbaar en benaderbaar. Zo staat zij symbool voor alle Utrechters", zo luidt de onderbouwing.

De gemeenteraad kijkt uit naar de samenwerking. Dijksma gaf via een videoverbinding aan 'burgemeester voor alle Utrechters te willen zijn'. "Onder strikte regels wil ik graag iedereen snel leren kennen. Het is een lastige tijd." Ze zegt Utrecht te hebben 'zien veranderen en opbloeien'.