Actrice, zangeres én moeder: Hadewych Minis is een absolute powervrouw. Op dit moment staat ze in de theaters met haar muzikale voorstelling 'Hadewych doet de dames'. Na dit succes zal ze weer op de bühne te zien zijn met een solovoorstelling.

Dit verklapt ze aan het AD.

Touren

De show wordt een vervolg op haar eerste solovoorstelling Minis Plus, waarmee ze tot mei vorig jaar jaar een tournee maakte langs de Nederlandse theaters. In deze voorstelling combineerde ze acteren met zingen en dansen.

Dinsdag gaat haar voorstelling Hadewych doet de dames in première in Amsterdam. In deze voorstelling eert ze Nederlandse zangeressen. Begeleid door het Matangi Quartet, brengt ze hits en vergeten parels uit de muziekgeschiedenis ten gehore in gezongen en gespeelde monologen.

Article continues after the ad

Alle ballen in de lucht

Hadewych: "In mijn huidige levensfase ben ik moeder, werk aan mijn carrière, probeer thuis nog mijn deel van het huishouden te doen en wil ik me inzetten voor het milieu.

Dan word je een soort werkpaard dat alle eindjes aan elkaar knoopt en altijd haast heeft. Uitgaan en feesten is er niet meer bij. Nu denk ik: deze voorstelling is dat onbezorgde uitstapje voor mij", vertelt ze aan de krant.

Bron: ANP Beeld: Nouveau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in