Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Micky Hoogendijk: 'Door kunst te maken houd ik de angst werkbaar'

Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Fotograaf, schilder en beeldhouwer Micky Hoogendijk vertelt hoe zij deze coronatijden doorstaat. Micky: “Ik heb veel meegemaakt, maar die corona, is er echt weer een voor in het boekje . Mijn hoofd probeert het te begrijpen. Maar ik s...

Micky Hoogendijk: 'Door kunst te maken houd ik de angst werkbaar'

Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Fotograaf, schilder en beeldhouwer Micky Hoogendijk vertelt hoe zij deze coronatijden doorstaat.

Micky: “Ik heb veel meegemaakt, maar die corona, is er echt weer een voor in het boekje . Mijn hoofd probeert het te begrijpen. Maar ik schiet af en toe echt in de stress. Stress voor de hele wereld, dit is veel groter dan enkel voor mijn eigen leven. Ik schiet in de overlevingsstand. Doorgaan maar. Ik zou die angst graag onder controle krijgen maar dat werkt juist niet zo bij angst. Toestaan is beter. Het is immers maar een emotie.

Sinds oktober 2018 woon ik in Hoogeloon in Noord Brabant, in een studio in een weiland. Middenin het zwaarst getroffen gebied dus. Maar liever hier dan in Los Angeles. Toen Mark Rutte zijn speech hield, dacht ik: shit, ik moet hier helemaal alleen doorheen. Mijn angst voor eenzaamheid had ik altijd weggeduwd; huppekee, mijn zevenmijlslaarzen aan en gaan. Nu kan dat niet meer en zit er niets anders op dan het alleen-zijn volledig toe te laten. Angst ontstaat als gedachten met je aan de haal gaan. Het is een van de dingen waar we als mensen het meest bang voor zijn. Door kunst te maken houd ik die angst werkbaar.