Michelle Obama is net als Ellen DeGeneres bevriend met voormalig president van de VS George W. Bush. Ellen kreeg daardoor onlangs een bak kritiek over zich heen. 

Michelle Obama neemt het nu voor haar op in een interview dat ze had met Today Show-presentatrice Jenna Bush Hager, dochter van George W. 

Veel gedeeld samen

"Ik ben met je vader naar begrafenissen geweest, naar hoogte- en dieptepunten. We hebben verhalen gedeeld over onze kinderen en onze ouders. Onze waarden zijn hetzelfde”, aldus de voormalig first lady van de VS over haar band met de Republikein.

Vrienden

Michelle voegt eraan toe dat zo'n vriendschap moet kunnen ook zit je niet met elkaar op een lijn. “We zijn het niet eens over beleid, maar we zijn niet verdeeld over menselijkheid. We zijn het niet oneens over liefde en medeleven. Dat geldt voor de meeste mensen, maar we verliezen ons te vaak in onze angst voor alles wat anders is.”

Article continues after the ad

Ellen en George

Ellen Degeneres en Bush werden in oktober samen gefilmd bij een footballwedstrijd waar ze enorme lol met elkaar hadden. Iets wat Ellen niet in dank werd afgenomen. De reacties op social media was niet mals. 

“We lijken te zijn vergeten dat het oké is dat we allemaal anders denken”, aldus DeGeneres. Ze verwees naar de dagelijkse afsluiter van haar programma, waarin ze mensen aanmoedigt aardig voor elkaar te zijn. 

Bron: Today Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in