Voormalig First Lady reageert op de protesten.

Voor wie dit schooljaar zijn diploma heeft gehaald, is het weinig feestelijk afzwaaien tijdens de pandemie. Een aantal celebs zwaaide ze virtueel uit in de 'Dear class of 2020 'stream, waaronder ook Michelle Obama.

De voormalig First Lady van de Verenigde staten wilde degenen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen een hart onder de riem steken. “Jouw verhaal doet er toe, jouw ideeën doen er toe, jouw ervaringen doen er toe, jouw visie voor wat onze wereld kan en moet zijn, doet er toe”, aldus Obama. "Ik spreek tot jullie niet als gewezen first lady maar als moeder, mentor en burger die bezorgd is over onze toekomst en die van ons land." 

Article continues after the ad

Ze roept iedereen op om zijn verhaal te vertellen. "Voor wie zich onzichtbaar voelt: jullie verhaal is wél degelijk van belang. Jullie ideeën zijn belangrijk, jullie ervaringen zijn belangrijk." Obama ziet dat sociale, politieke en culturele uitdagingen ontstaan zijn na vele decennia van ongelijkheid, lang voor ze de krantenkoppen van vandaag hebben gehaald. 

"Als je je niet veilig voelt om met de auto in je eigen buurt te rijden, te joggen, wat snoep te kopen of vogels te spotten - als je de politie niet eens kunt benaderen zonder te vrezen voor je leven - hoe begin je je eigen koers te bepalen", vraagt ​​ze zich af.


Obama zegt dat ze heus niet "naïef" is en dat sommigen hoger op de ladder klimmen door anderen de schuld te geven van hun tekortkomingen of door mensen met minder privileges te mijden. "Het lijkt op korte termijn een winnende strategie, maar -geloof me - die manier van leven haalt je in." 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in