Topvrouw van het jaar-titel voor medisch directeur.

Mariëlle Bartholomeus, medisch directeur en neuroloog bij het ziekenhuis Bernhoven in Uden, is verkozen tot Topvrouw van het jaar 2020. De jury prees Bartholomeus om haar authenticiteit en leiderschap, "waarmee ze mensen vertrouwen geeft en ze in hun kracht zet".

Bartholomeus heeft volgens de jury een belangrijke rol gespeeld in de coronacrisis. In het Brabantse ziekenhuis werden veel coronapatiënten opgenomen. De jury roemt haar authenticiteit en haar hands-on leiderschap waarin zij mensen vertrouwen geeft en in hun kracht zet:

“Ze durft te vragen en haalt daarmee kennis van buiten naar binnen. Ze benadrukt dat je een crisis niet alleen kunt oplossen. Het is als team gedaan waarin samenwerking van groot belang is. De vele pakkende voorbeelden waarin ze zichzelf niet op de voorgrond plaatst maar helder leiderschap toont in deze crisis heeft de doorslag gegeven.”

Article continues after the ad

Mariëlle is erg blij met de externe waardering die uit de prijs blijkt en draagt de prijs op aan het hele team in Bernhoven en ook alle patiënten en samenwerkingspartners in de regio.

De verkiezing van Topvrouw van het jaar werd dit jaar voor de zestiende keer gehouden. De gelijknamige stichting wil hiermee vrouwelijk talent zichtbaarder maken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in