Ze weet letterlijk niet van ophouden.

De foto die hierboven staat is uit 1979, Madonna was hier 21 jaar en probeerde in New York een carrière in de moderne dans op te bouwen. Dansen is ze altijd blijven doen, geen artiest heeft vermoedelijk zo hard geoefend en getraind als zij voor haar performances.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madame ❌ has her priorities straight.................. #madamextheatre #thelondonpalladium

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Nu, 41 jaar later, kampt ze met de gevolgen van zich altijd afbeulen om in topvorm te zijn. Madonna (61) heeft veel pijn en meerdere blessures die haar al noopten om een aantal concerten af te zeggen. Bikkel als ze is, probeert ze toch zoveel mogelijk aan haar verplichtingen te voldoen.

Hier komt ze als Madame X van het podium, de hoge hakken zijn allang ingeruild voor sneakers. Omdat ze standaard te laat begint, gaat ze gewoon wat langer door, tot woede van de staf van het London Palladium dat zich aan de eindtijd moet houden en vorige week al eens het doek liet zakken terwijl ze nog aan het zingen was. Madonna bleek nog genoeg zichzelf om hier passend over te tieren en hard om te kunnen lachen. 

Maar eerlijk is eerlijk, Mads ziet eruit alsof ze toe is aan een paar maanden rust. Ze wil echter per se de laatste Madame X show op 11 maart in Parijs halen, dus ze gaat nog even door. En Madonna zou Madonna niet zijn als ze niet ook van die stok iets opvallends maakte: naast die met de zilveren kop op de eerste foto, gebruikt ze dit fraai bewerkte exemplaar. Er schijnt een fors mes in verborgen te zitten, dat hoogst illegaal is in Europa. Controversieel als altijd, dus. And never a dull moment

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in