Powervrouwen, die willen we zien in deze tijden. Gelukkig heeft de VPRO just what we need: een nieuwe, vierdelige docuserie over Hillary Clinton.

De documentaireserie Hillary laat zien hoe Hillary Rodham Clinton één van de meest bewonderde én verguisde vrouwen ter wereld werd. Regisseur Nanette Burstein kreeg ongekende toegang tot de Amerikaanse voormalige presidentsvrouw, senator, staatssecretaris en presidentskandidaat.

Hillary toont exclusieve interviews met Hillary zelf, met echtgenoot Bill en met vrienden en journalisten. Ook zien we nooit eerder vertoonde campagnebeelden uit 2016, en worden haar bondgenoten en politieke tegenstanders aan de tand gevoeld. Het resultaat is een opmerkelijk portret van het leven en de carrière van Hillary dat je niet wilt missen.

Article continues after the ad

De reeks gaat vandaag (donderdag 2 april) om 23.00 uur van start op NPO 2, en is de komende donderdagen te zien. Kun je niet wachten? Alle vier de afleveringen zijn direct beschikbaar op NPO Plus.

Beeld: VPRO

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in