Dat was even schrikken, voor Mike Pence.

Na het absurde presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden (een trainwreck, zo kopte de Amerikaanse pers nadien) zou je haast debatmoe zijn. Maar woensdagavond knetterde het op de Amerikaanse televisie: Kamala Harris nam het een op een op tegen Mike Pence tijdens het Vice Presidential Debate.

Article continues after the ad

De hoogtepunten van dat debat zie je hier.

Het was volgens velen nog steeds een saai debat, maar Kamala leefde de boel wél een flink aantal keren stevig op door Pence op zijn plaats te zetten als hij haar (wéér) eens in de rede viel. Met een geweldig eenvoudige: 'Mr. Vice President, ik ben nu aan het woord.'

Regels

De volgende keren dat de huidige vice-president haar of debatleider Susan Page interrumpeerde verscheen er steeds een klein lachje om haar lippen. Wat moet het lekker gevoeld hebben toen Page meneer Pence opnieuw de regels van het debat uitlegde omdat hij zich steeds niet aan zijn eigen spreektijd hield.

Het maakte Harris volgens velen tot de absolute winnaar van het debat. Ze stond er als een winnaar bij, zoveel is zeker. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het haar geen moment. "Het ligt in onze kracht om te winnen", zei ze. "En als we die kracht gebruiken, onze stemmen gebruiken, zullen we winnen ook."

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in