De vice president-elect over natte en droge pekel.

Naast politiek heeft Kamala Harris één andere grote passie en dat is koken, liefst met haar man Douglas Emhoff. In Amerika is het vandaag Thanksgiving, traditioneel het moment dat er met familie en vrienden een kalkoen wordt bereid.

Article continues after the ad

Harris heeft daar wel het een en ander over te zeggen en deelde vorig jaar aan Jonathan Capehart van de Washington Post haar recepten met natte en droge pekel (brine is een zout watermengsel met kruiden waarin je vlees of vis te weken legt). Voor de natte: "Een pan water, wat laurier, een beetje suiker, een klein kopje peperkorrels, je kunt er zelfs een schijfje sinaasappel in doen, zoiets."

"Een droge is makkelijker: bedek de kalkoen met zout en vers gemalen peper en smeer de schat goed in, van onderen, van boven en van binnen." Haar culinaire truc is wat ze in de huid stopt voor de vogel de oven in gaat: "Meng het peper en zout met tijm en eventueel wat rozemarijn met boter en breng die aan onder het vel, dan smelt de boter er lekker in. En dan veel en vaak bedruipen met boter en een grote fles goedkope witte wijn." Boter én wijn? Vrouw naar ons hart!

Kamala kan ook overweg met kip, mocht kalkoen je wat al te bewerkelijk lijken. Dit recept met knoflook, citroen en rozemarijn is vrijwel hetzelfde als dat wat toen nog Meghan Markle had gemaakt op de avond dat prins Harry haar ten huwelijk vroeg. Dat móet dus wel een dealmaker zijn. 

Openingsfoto (c) Kamala Harris 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in