Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Julie Andrews over haar Hollywoodjaren

Julie Andrews (1935) werkt niet meer non-stop, maar wordt nog altijd gezien als Hollywood Royalty. Nu haar nieuwe memoires 'Home Work: A Memoir of My Hollywood Years' zijn uitgekomen, was ze deze week in Amerika te gast in zo'n beetje elke zelfrespecterende talkshow. Julie is nog altijd intens ge...

Julie Andrews over haar Hollywoodjaren

Julie Andrews (1935) werkt niet meer non-stop, maar wordt nog altijd gezien als Hollywood Royalty. Nu haar nieuwe memoires 'Home Work: A Memoir of My Hollywood Years' zijn uitgekomen, was ze deze week in Amerika te gast in zo'n beetje elke zelfrespecterende talkshow.

Julie is nog altijd intens geliefd door klassiekers als 'Mary Poppins' en 'The Sound of Music'...

...en is voor een jongere generatie voorgoed de koningin van Genovia dankzij de Princess Diaries films.

Toch heeft ze in haar carrière ook grote pech gehad. Zo omschrijft ze in haar boek dat ze in 1997 ten prooi viel aan een ernstige depressie, toen ze haar stem kwijtraakt.

"Toen ik wakker werd na een operatie om een ​​cyste op mijn stemband te verwijderen, was mijn stem volledig verdwenen," zegt ze. "Ik sukkelde weg in een depressie. Het voelde alsof ik mijn identiteit was kwijtgeraakt."

Ze liet zich nog meerdere keren opereren, maar haar kenmerkende sopraan heeft zich nooit meer hersteld. Er kwam ander werk voor in de plaats, zoals meer acteren en kinderboeken schrijven "Maar ik mis het zingen," zegt Andrews en spreekt met weemoed over de jaren dat haar stem nog bijna alles kon: "Ik zou maar een trieste vrouw zijn geweest, als ik mijn stem niet had gehad om mij aan vast te houden. Zingen was het allerbelangrijkste voor me, en ik kan niet genoeg benadrukken hoe ongelofelijk verloren ik zou geweest zijn zonder."

Hier praat ze over haar liefdesrelaties en problemen, met genegenheid en zelfspot – gotta love her!

In plaats van te zingen, spreekt ze tegenwoordig veel rollen voor (animatie)films in, zoals Shrek en Aquaman, met haar verrukkelijke Britse accenten. En binnenkort speelt ze de hoofdrol van Lady Whistledown in een nieuwe Netflix Original serie Bridgerton. Deze Shonda Rimes productie speelt zich af in de weelderige en competitieve wereld van de high society van Regency London en is gebaseerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

'Home Work: A Memoir of My Hollywood Years'  (22 euro) is verkrijgbaar via onder andere Bol.com. 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in