Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jennifer Lopez: geen Oscarnominatie, toch een winnaar

Met opgeheven hoofd over de rode loper. Toen de Oscarnominaties bekend werden (vannacht worden de Academy Awards uitgereikt) klonken er niets dan geschokte reacties uit de entertainmentwereld omdat Jennifer Lopez (50) er niet bij zat. Iemand die al zo lang meedraait en zo'n geweldige rol als Ramo...

Jennifer Lopez: geen Oscarnominatie, toch een winnaar

Met opgeheven hoofd over de rode loper.

Toen de Oscarnominaties bekend werden (vannacht worden de Academy Awards uitgereikt) klonken er niets dan geschokte reacties uit de entertainmentwereld omdat Jennifer Lopez (50) er niet bij zat.

Iemand die al zo lang meedraait en zo'n geweldige rol als Ramona in Hustlers had neergezet – het was een snub van jewelste dat ze niet, zoals verwacht, opdook in de categorie Beste Bijrol. De openingsscène van de film (Jennifer komt in beeld op 3:33) alleen al was een van de beste in 2019. Een soort volmaakte eenwording van personage en superster, vol kracht en professionaliteit.

Waarom werd ze genegeerd door de Academy Awards? Lag het onderwerp van de film niet lekker, was men nog niet toe aan een stripper zonder hart-van-goud met een dubieuze moraal? Was ze misschien te commercieel bezig of konden de vooral oude witte mannen die de nominaties bepaalden het niet hebben dat een vrouw zo succesvol is? Of keken de leden niet verder dan Lopez' oude oeuvre van romcoms? Er werd lang over gepraat...

...door iedereen, behalve Lopez zelf. Die bleef er redelijk koel onder en werkte met niet aflatende ijver toch het rode-loper-circuit af...

... immer gekleed in spraakmakende outfits. Dit is een vrouw die jaren overleefde op twee pizzapunten van 1 dollar per dag, toen ze nog moest buffelen voor danswerk en acteerklusjes – die laat zich niet gek maken door het mislopen van een nominatie.

Dat onderstreept ze nog eens fijntjes als superster met naast haar muziekcarrière een buitengewoon lucratief bedrijf in kleding, parfums en diversen. Die tijdens haar optreden gedurende de Superbowl bewees dat ze alles kan, ook paaldansend ondersteboven 'Waiting for tonight' zingen en een volmaakte, pneumatische choreografie afwerken (haar performance begint op 6:20). Take that, Academy.

De kans is aannemelijk dat ze straks in een weer een waanzinnige jurk over de rode loper schrijdt, nominatie of niet. Jennifer weet dat succes niet zit in een Oscar winnen, maar in waardering van het publiek, al dan niet omgezet in dollars.

Ze is al een paar jaar heel happy met Alex Rodriguez, ze heeft haar leven en carrière volledig in eigen hand en is totaal niet afhankelijk van een beeldje om haar kansen te vergroten. Dat maakt haar alsnog de absolute winnaar van de avond. Well played, JLo.

Morgen lees je alles over de uitreiking van de Oscars op Nouveau. En geniet nog even van Jennifer in Hustlers. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in