Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jane Seymour: 'Aankomen doet wonderen voor je rimpels'

Sassy at (bijna) zeventig: Jane Seymour over leuk ouder worden.  Jane Seymour (1951) heeft een hit met The Kominsky Method (Netflix) waarin ze Alan Arkins vriendin speelt. De serie wordt voortdurend voor van alles genomineerd en Jane is nog altijd een powerbabe die het geweldig doet in dit acteur...

Jane Seymour: 'Aankomen doet wonderen voor je rimpels'

Sassy at (bijna) zeventig: Jane Seymour over leuk ouder worden. 

Jane Seymour (1951) heeft een hit met The Kominsky Method (Netflix) waarin ze Alan Arkins vriendin speelt. De serie wordt voortdurend voor van alles genomineerd en Jane is nog altijd een powerbabe die het geweldig doet in dit acteursfeestje met onder andere Michael Douglas (en tot 2021 in het werk zit - style has no age, mensen!).

Privé leeft ze een groots leven met vier ex'en, een leuke lover, veel kinderen en kleinkinderen, een lucratieve business in chintzy home decor en dan doet Jane ook nog elke dag aan pilates en heeft ze een moestuin – ga er maar aan staan. Voor een ex-Bond Girl (deze foto is uit Live and Let Die, 1973) heeft ze het goed voor elkaar. 

Over haar persoonlijk onderhoud is ze eerlijk. "Erewoord, mijn enige plastische chirurgie was de wallen onder mijn ogen dertig jaar geleden laten weghalen. Dat had niets te maken met leeftijd, daar ben ik mee geboren. En op mijn veertigste heb ik mijn borsten laten liften. De chirurg wilde ze veel groter maken, ik wil gewoon mijn oude model weer gevuld hebben – borstvoeding geven had niets voor ze gedaan. Ik ben best blij dat ik nooit in de verleiding ben gekomen om meer te laten doen. Laten prutsen aan je gezicht is zo risicovol." Hier was ze een paar weken geleden in Monaco, met haar zonen Kris en John Keach.

Botox heeft ze wel geprobeerd: "Ik was niet weg van het effect. Mijn wenkbrauwen kwamen zo hoog te staan dat ik permanent een verbaasde eenhoorn leek. En als actrice is het toch handig om je mimiekspieren te kunnen bewegen. Ik heb geluk met mijn iets getinte huid, die ik vreselijk hen mishandeld toen ik jonger was. Ik heb echt nog liggen bakken in de zon en mijn vel heeft me dat redelijk vergeven."

Over leuk ouder worden zegt ze: "Ik ben recentelijk vijf kilo aangekomen. Alleen in Hollywood is dat een hele kledingmaat, maar het doet wonderen voor je rimpels. Als je te dun wordt, krijg je een ouwe kop."

Foto's (c) ANP, bron People Magazine

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in