Isabella Rossellini voor Lancôme
Isabella Rossellini voor Lancôme

'Jong zijn is geen universele droom.'

Actrice, model, filmmaker en kunstenaar Isabella Rossellini was jaren het karakteristieke gezicht van Lancôme. Op haar 42ste werd het toen best betaalde model ter wereld afgedankt. Volgens marketingonderzoek waren vrouwen dol op haar, maar de klant (een man, maar dit terzijde) vond haar 'te oud om het gezicht van een beauty brand te zijn.' Want advertenties 'gaan over dromen en elke vrouw zou ervan dromen om jong te zijn.'

Het betekende een doodsklap voor Isabella's carrière: niemand vroeg haar nog, rollen droogden op. "Mijn kinderen waren volwassen, ik had alle tijd om mijn master in animal behavior te halen aan de universiteit", zegt Rossellini. "Ik begon mijn eigen kleine producties te maken, het was niet het einde. Ik volgde mijn nieuwsgierigheid, dat hielp me om een interessant leven te hebben."

Article continues after the ad

Hoe de tijden zijn veranderd, blijkt wel uit het feit dat Isabella 23 jaar later weer door Lancôme is binnengehaald. Nieuwe baas, een vrouw met gevoel voor inclusiviteit. Hier vertelt ze zelf hoe dat in zijn werk ging.

"Mijn verhaal met Lancôme voelt als een roman, dit is een nieuw hoofdstuk," zegt ze. "Sommige vrouwen dromen ervan om jonger te zijn, maar ik weet niet of dat een universele droom is. Ik wil niet dat een cosmeticabedrijf me vertelt wat ik moet zijn, ik wil dat ze me de instrumenten geven om te zijn wie ik wil zijn."

Foto's (c) Lancôme, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in