Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker

Er is nu een Sauvignon Jessica Parker.

Misschien dat je Sarah Jessica Parker niet meteen associeert met een terroir en citrus- en passievruchtnoten…


…want als Carrie Bradshaw in Sex and the City sloeg ze heel wat Cosmopolitans achterover. Privé is Sarah Jessica Parker echter helemaal van de wijn. Ze heeft zelfs haar eigen label, SJP Sauvignon Blanc, geproduceerd in samenwerking met Nieuw-Zeelandse wijnhandelaar Invivo.

Article continues after the ad

"Mijn man en ik kochten altijd Invivo wijnen in Ierland, waar we een vakantiehuis hebben," zegt Sarah Jessica. "Ik weet dat er ook geweldige wijngaarden in Californië zijn, maar ik vind deze gewoon het lekkerst. Ze hebben geoogst in maart, zijn naar New York gekomen zodat we samen konden proeven, begin mei zijn we gaan blenden en voilà – mijn eigen wijn." Er is een rosé in de maak en sprake van een rode wijn in 2020.

Ze schenkt zich er dagelijks minimaal een glas van in. "Ik weet niet eens wat clean leven is," zegt Parker. "Of zelfzorg of dagen dat je alleen maar gezond doet. Clean leven? Zo overdreven, je doet gewoon je best. Ik drink geen enorme bellen, mijn man en ik drinken gewoon een glas bij het eten. Uit van die Europese bistroglaasjes. Ik vind dat je het leven een beetje moet vieren."

Foto's © ANP, SJP Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in