Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoogleraar Linda Scott: 'Geef vrouwen economische macht'

Vrouwen dragen voor de helft bij aan de wereldeconomie, maar zijn onzichtbaar. Elk onderzoek toont het aan: vrouwen hebben nog altijd een achtergestelde positie ten opzichte van mannen en dat leidt tot veel problemen, van ernstige armoede tot mensenhandel. Hoogleraar en activist Linda Scott – ze ...

Hoogleraar Linda Scott: 'Geef vrouwen economische macht'

Vrouwen dragen voor de helft bij aan de wereldeconomie, maar zijn onzichtbaar.

Elk onderzoek toont het aan: vrouwen hebben nog altijd een achtergestelde positie ten opzichte van mannen en dat leidt tot veel problemen, van ernstige armoede tot mensenhandel.

Hoogleraar en activist Linda Scott – ze stond al twee keer in de top 25 van grote denkers van deze tijd - belicht in haar boek de XX Economie een nieuwe wereldorde op basis van economische vrijheid en gelijkheid: "Gelijkwaardigheid zal leiden tot een betere wereld voor zowel vrouwen als mannen."

"Het is ons aangeleerd om naar kapitaal te kijken in relatie tot sociale klasse," zegt Scott in Trouw. "Maar het is even valide om na te denken over kapitaal en gender. Dat mannen zich wereldwijd ruim 80 procent van de landbouwgrond hebben toegeëigend, staat voor een schokkend monopolie op geld en macht. Dat bestaat al duizenden jaren en heeft een veel groter effect dan veel mensen vermoeden."

"Accepteer nooit iets omdat het gewoon is", zegt ze over het landbezit in Nederland. "Zeg je ook tegen de Black Lives Matter-beweging dat ze moeten accepteren wat normaal is? Natuurlijk niet. Maar het als over ­vrouwen gaat, zeggen mensen al snel dat het niet zo erg en dus onbelangrijk is."