Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Halina Reijn en Carice van Houten winnen IFA Trofee

Sisters are doing it for themselves! En alweer een prijs voor het dynamische duo Halina Reijn en Carice van Houten. Ze hebben samen de IFA Trofee gekregen van het Internationaal Filmfestival Assen Vrouw & Film. Om vrouwen die zich met succes inzetten in de filmsector te eren, reikt IFA sinds 1986...

Halina Reijn en Carice van Houten winnen IFA Trofee

Sisters are doing it for themselves!

En alweer een prijs voor het dynamische duo Halina Reijn en Carice van Houten. Ze hebben samen de IFA Trofee gekregen van het Internationaal Filmfestival Assen Vrouw & Film.

Om vrouwen die zich met succes inzetten in de filmsector te eren, reikt IFA sinds 1986 jaarlijks de IFA Trofee uit. Reijn en Van Houten krijgen de prijs voor de oprichting en ambitie van hun productiebedrijf Man Up. Daarnaast hebben ook hun carrières als actrices tot deze nominatie geleid.

In Instinct, de eerste film van hun bedrijf, speelt co-producent Van Houten de hoofdrol en maakt Reijn haar debuut als regisseur. "Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief", aldus Halina. "We willen een eigen stem laten horen in een door mannen gedomineerde filmwereld, bijvoorbeeld door complexe vrouwelijke karakters op te voeren die als personages vragen oproepen."

Eerdere winnaars van de IFA Trofee waren onder meer Rifka Lodeizen, Sandra den Hamer, Sacha Polak, Dana Linssen, Ally Derksen en Monic Hendrickx.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in