Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Grote dag voor ontwapende premier Jacinda Ardem

Verkiezingen in Nieuw-Zeeland: wordt ze herkozen? Vandaag zijn er aan de andere kant van de wereld verkiezingen in Nieuw-Zeeland en huidige premier Jacinda Ardem (40) maakt een goede kans op een nieuwe termijn. Op 26 oktober 2017 werd ze de jongste premier van Nieuw-Zeeland die al snel ook de res...

Grote dag voor ontwapende premier Jacinda Ardem

Verkiezingen in Nieuw-Zeeland: wordt ze herkozen?

Vandaag zijn er aan de andere kant van de wereld verkiezingen in Nieuw-Zeeland en huidige premier Jacinda Ardem (40) maakt een goede kans op een nieuwe termijn. Op 26 oktober 2017 werd ze de jongste premier van Nieuw-Zeeland die al snel ook de rest van de wereld inpakte met verstandige besluiten.

Zo maakte ze na de aanslag in Christchurch in 2019, toen een rechts-extremist vijftig moslims doodschoot, indruk met haar oproep de naam van de dader nooit te noemen. "Dat is waarom je mij zijn naam nooit meer hoort uitspreken," zei ze. "Hij is een terrorist, een crimineel en een extremist. Maar hij zal, wanneer ik spreek, naamloos zijn. (...) Hij zocht naar bekendheid. Maar hier in Nieuw-Zeeland geven wij hem niets - zelfs zijn naam niet."

Jacinda werd ook geprezen om haar aanpak van de covid-19 pandemie die ze voortvarend aanpakte, waardoor de menselijke en economische schade er redelijk beperkt bleef.

En intussen beviel ze een negen maanden na haar aantreden als premier van dochter Neve, waarmee ze de tweede premier ooit werd (Pakistaanse Benazir Bhutto was de eerste) die in functie een kind kreeg. Extra leuk aan haar is dat ze op haar socials niet alleen haar beleid bepleit, maar ook regelmatig iets uit haar privéleven deelt, wat haar nog menselijker maakt, kijk maar.

Ze is een absolute cheerleader als het aankomt op andere vrouwen empoweren. "Dit noem ik betrokkenheid," schreef ze bij deze foto. "Gefeliciteerd met je grote dag Amber Leigh Jack en dankjewel dat je ons eraan herinnert dat wat je ook aan het doen bent, er altijd tijd is om even te gaan stemmen."

Op campagne, met een ontbijtje van haar moeder.

Eten is sowieso een van haar favoriete activiteiten.

Verder deelt ze schaamteloos de huisvlijt van echtgenoot Clarke...

...lieve kiekjes van vroeger...

...en kiekjes van de kat na een teleurstellend bezoekje aan de dierenarts. 

Poes regeert desgewenst relaxed mee en werkt als brilvasthouder. 

Haar moeder past al sinds de geboorte veel op Neve...

...en Jacinda heeft als werkende moeder intussen zo haar leermomentjes. 

Ardern beschikt over zelfspot...

...en is dol op haar moeder...

...met wie ze naar Adele gaat. Four more years of this, graag! 

UPDATE 17-10-2020, 16:30

De meeste stemmen zijn geteld en Ardern is herkozen met een monsterzege. Met meer dan 90 procent van de stemmen geteld gaat haar partij Labour ruim op kop met 49 procent van de stemmen. De overwinning is mede te danken aan het succesvolle coronabeleid in Nieuw-Zeeland. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in