Eva Jinek
Eva Jinek

Slim, gedreven en een uitstekend interviewer – Eva's overstap naar RTL4 is veelbelovend.

Talkshowkoningin Eva Jinek is aanstaande vrijdag voor het laatst te zien op de late avond van NPO 1. Ze keert in januari weer terug, maar dan op RTL 4. Daar gaat ze, afwisselend met Beau van Erven Dorens – ‘ieder een aantal maanden’ – de late night-talkshow van RTL 4 presenteren. Ze tekende voor vier jaar.

Article continues after the ad

"RTL biedt mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen’," zegt Jinek."Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen – echt serieus te ontwikkelen. ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen."

Verwacht wordt dat Eva bij RTL wat meer van zichzelf zal kunnen delen, dus als opwarmertje alvast een paar inzichtelijke quotes.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Over haar ambities als tiener: "“Ik barste van de romantische ideeën over het leven," zegt ze op haar eigen site. "Wat ik precies zou gaan doen? Geen idee, maar één ding was zeker: het moest groots en meeslepend worden. Van mijn elfde tot mijn vijftiende uitte dat zich nog in wilde fantasieën: ik zou de stylist van George Michael worden. Het liep allemaal een tikkeltje anders maar groots en meeslepend is mijn baan en leven zeker wél.”

Over carrière maken: "Toen ik van NOS naar WNL ging, verklaarde iedereen mij voor gek," zei ze in Margriet. "Maar ik heb het toch gedurfd. Ik durf altijd een iets te grote broek aan te trekken, zo ben ik gekomen waar ik nu ben. Maar ik ben niet roekeloos. Als jonge vrouw op televisie moet je lang werken aan je autoriteit, je geloofwaardigheid. En dat doe je door jaar in jaar uit aan een gedegen journalistiek programma te werken." In 2017 werd ze Omroepvrouw van het Jaar. 

Op de vraag of drank en drugs gelukkig maken: " Drugs gebruik ik niet, maar ik ben een toegewijd bierdrinker," zegt ze in Vice. "Ik ben een Tsjech. Tsjechen houden van bier. Bier heeft me veel geluk in het leven gebracht. Maar het antwoord is nee. Het is wel zo dat de zwaarte, of de drang om het goed te doen, er een klein beetje afgaat als je hebt gedronken. Onzekerheden, zoals denken dat je niet leuk of interessant genoeg bent op een feestje, vallen weg. Ik werd vroeger vaak een exhibitionist als ik drank op had. Mijn vriendinnen werden er helemaal gek van. Als ik me dan weer eens begon uit te kleden dachten ze: alsjeblieft. Stop daarmee. We hebben je hele lijf allemaal al gezien. Het zit in me om de grens op te zoeken. Maar nu kan dat natuurlijk niet meer, helaas." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hij is er, het beste dat ons kon overkomen: Pax Valentijn Van der Voorn, 6-9-2018. #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Over snel na haar bevalling weer op tv zijn: "Het is een totaal ander leven om dit werk te doen als je net een baby hebt gehad," aldus Eva in Linda "Ik ben veel sneller geraakt.” Aan de andere kant heeft een baby niets te maken met een tv-uitzending. “Of het feit dat mama even moet uitslapen omdat ze pas om half drie op bed lag. Een baby komt om drie uur en om half zes en wil graag drinken. Op sommige momenten is dat verpletterend.”

Over wat ze tegen zichzelf als 18-jarige zou zeggen: "Er is een beperkte tijd in je leven dat je eindeloos liters bier kunt afromen met frikandellen speciaal tijdens lange nachtelijke avonturen met je vrienden, en toch nog de volgende dag gewoon weer keihard kunt knallen," stelt ze op haar site. "Dat blijft niet eeuwig zo, kan ik uit eigen ervaring vertellen, dus: je bent jong, geniet er verdomme van!"

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in