Ze zit nooit om wat bon mots verlegen!

Actrice, schrijver, activist en allround leuke vrouw Emma Thompson is vandaag 61 geworden en dat vieren we met haar leukste quotes.

Over haar favoriete scène:

"In de film heb ik een zenuwinzinking en mag ik boven aan de trap staan en met een lege sherryfles zwaaien, wat uiteraard dagelijkse kost is in mijn eigen leven, dus niet echt iets waar ik me voor hoef in te spannen."

Article continues after the ad

Over opvoeden:

"Kalm en consequent omgaan met mijn kinderen is een droom van me. Niet oordelen, ze de ruimte geven om te leren en aandachtig luisteren zijn mijn doelen. De jongste is inmiddels twintig en ik droom er nog steeds van."

Over vijftig worden:

"Ik denk dat ik, ondanks al mijn pogingen tot  verzet, nu een volwassene ben. Dat is te danken aan veel moeilijke beslissingen nemen gedurende een lange tijd, over moederschap, echtgenoot zijn en werk en al die andere dingen waar een mens beslissingen over moet nemen."

Over zestiger zijn:

"We worden geacht tegenwoordig voortdurend happy te zijn. Waar slaat dat op? Waarom hebben we het vermogen verloren om te zeggen: weet je wat? Ik kan dit niet, ik kan dit er niet ook nog bij hebben'."

Over leeftijdsdiscriminatie:

"Ik herinner me dat iemand zei dat ik in Sense & Sensibility te oud was voor Hugh Grant, die een jaar jonger is dan ik. Ik zei: 'Als je nou gewoons eens lekker opflikkert?'"

Over haar geheime crush:

"Britten staan niet bekend om hun fysieke bevalligheid, maar brandweermannen zijn over het algemeen wonderschoon."

Foto's (c) Brunostock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!