'Een verhaal over moed en moederschap.'  

Actrice, scenarist, bedenker van tv-series en schrijver Elle van Rijn wil verhalen doorgeven en vrouwen uit de geschiedenis tot leven brengen die ook in onze tijd rolmodellen kunnen zijn. Haar nieuwe roman De Crèche gaat over een jonge kinderverzorgster, die in 1942-1943 met haar collega’s zeshonderd Joodse kinderen wist te redden.

Article continues after the ad

"De heldendaden van haar en haar collega’s, aangevoerd door directrice Henriëtte Pimentel, vormden de grootste vrouwelijke verzetsactie uit de Tweede Wereldoorlog," zegt Elle. "Dat verhaal móest gewoon verteld worden."

"Het is een verhaal geworden over moed, moederschap, en een tijd waarin het gewone leven door de regels en acties van de bezetter steeds onwerkelijker werd," zegt Van Rijn. "Gelukkig verke­ren we momenteel niet in een oorlogssitu­atie, maar iets van die vervreemding merk je ook nu we allemaal in de greep zijn van het coronavirus."

Verder lezen? Het hele interview met Elle van Rijn vind je in The Power Issue van Nouveau dat NU in de winkel ligt. Je kunt hem ook online bestellen op Magazine.nl, tijdelijk zonder verzendkosten.

(c) DPG Media / Nouveau 2020