Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de rijkste selfmade miljardaire

Net Breaking Bad, maar dan zonder de wet te overtreden. Ze begon als scheikundelerares en is nu de rijkste selfmade miljardaire, met een fortuin van 18,9 miljard dollar:  Zhong Huijuan (59). Geen wonder dat ze voor de grap vaak wordt vergeleken met Walter White, de scheikundeleraar in de serie Br...

Dít is de rijkste selfmade miljardaire

Net Breaking Bad, maar dan zonder de wet te overtreden.

Ze begon als scheikundelerares en is nu de rijkste selfmade miljardaire, met een fortuin van 18,9 miljard dollar:  Zhong Huijuan (59). Geen wonder dat ze voor de grap vaak wordt vergeleken met Walter White, de scheikundeleraar in de serie Breaking Bad.

Het verschil is dat Zhong haar fortuin binnen de lijnen van de wet verdiende. In 1995 stopte ze met lesgeven en richtte een bedrijf op, dat destijds slechts tien werknemers had.

Nu is ze oprichter, directeur en grootaandeelhouder van Hansoh Pharmaceutical, een Chinese farmaceutische onderneming die medicijnen maakt voor een keur aan aandoeningen. Well done, Zhong! 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in