Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de nieuwe First Lady: Jill Biden!

En ze popelt om aan de slag te gaan. Vanaf januari zal dr. Jill Biden (69) de nieuwe First Lady van de Verenigde Staten zijn. Een heel ander type dan haar voorganger Melania Trump die zich nogal op de achtergrond hield. Jill is van plan haar maatschappelijke betrokkenheid ook vanuit het Witte Hui...

Dít is de nieuwe First Lady: Jill Biden!

En ze popelt om aan de slag te gaan.

Vanaf januari zal dr. Jill Biden (69) de nieuwe First Lady van de Verenigde Staten zijn. Een heel ander type dan haar voorganger Melania Trump die zich nogal op de achtergrond hield. Jill is van plan haar maatschappelijke betrokkenheid ook vanuit het Witte Huis te laten zien.  

En waagde er zelfs een grapje aan.

Jill weet de weg in het Witte Huis, ze was van 2009 tot 2017 Second Lady, toen haar man Joe vice-president van Barack Obama was. Ze staat bekend als een hartelijke, intelligente vrouw die van aanpakken houdt en voor wie onderwijs alles is: ze ziet het als "de beste manier om een rijker, beter leven te krijgen."

De aanstaande FLOTUS  (First Lady of the United States) is de oudste van vijf dochters van de bankier Donald C. Jacobs en Bonny Jean Jacobs. In 1970 trouwde ze met Bill Stevenson. Ze studeerde aan de Universiteit van Pennsylvania toen zij in 1975 Joe Biden, op dat moment senator voor de staat Delaware, weduwnaar en vader van twee jonge zoons, leerde kennen.

Ze scheidde van haar echtgenoot,  trouwde in 1977 met Joe en werd een tweede moeder voor zijn zoons...

...en raakte zwanger #modernfamily

Samen kregen ze een dochter: Ashley Biden.

Jill Biden behaalde een MA in Engels aan de Villanova Universiteit en heeft jarenlang Engels gedoceerd aan verschillende scholen. In 2007 behaalde ze een doctoraat aan de Universiteit van Delaware. "Ik wil blijven lesgeven, mochten we in het Witte Huis terecht komen," zei ze eerlijk. "Ik vind het belangrijk dat mensen weten hoe belangrijk onderwijs is."

Sinds 1993 leidt Jill, hier met dochter Ashley, een stichting - de Biden Breast Health Initiative - die zich ten doel stelt meisjes en jonge vrouwen voor te lichten over het belang van vroege diagnostiek van borstkanker. Als vrouw van de vicepresident bleef zij zich hiermee bezighouden alsmede met promoten van Community Colleges en het vergroten van de bekendheid van het Amerikaanse publiek met de offers die worden gebracht door families die kinderen hebben die dienen in het Amerikaanse leger.

Dit is iets om naar uit te kijken: het Inaugural Ball in januari 2021. Joe en Jill volgden in ↑ 2009 de Obama's, ditmaal openen ze het bal.