Kort en krachtig, zoals het een powervrouw betaamt! 

Stralend staat ze op de cover van de nieuwste Nouveau: Ank Bijleveld, ooit het jongste Kamerlid ooit. Nu geeft ze als minister van Defensie leiding aan 60.000 man en maakt zich als 'Kleine Blonde Vrouw' sterk in een mannenwereld. ‘Niet slecht gedaan voor een meisje uit de provincie.’

Exclusief aan Nouveau's hoofdredacteur Claudia vertelt Ank over de instelling die haar zover heeft gebracht.

Heeft het ook voordelen om als vrouw in een mannenwereld te opereren? ‘Er zijn voor- en nadelen," zegt Bijleveld in de nieuwe Nouveau. "Er is wel degelijk sprake van een old boys’ network en je moet handig zijn om daarbinnen te manoeuvreren. Ik kan dat wel. Trek me er ook niets van aan wanneer bepaalde mannen de indruk wekken liever onder elkaar te zijn. Dan blijf ik me in het gesprek mengen."

Article continues after the ad

"Sommige mannen zijn charmant, andere gewoon horken. Voordeel is dat ze mijn bijdrage gemakkelijker onthouden omdat ik als vrouw opval tussen al die pakken en uniformen. Hoewel: op de groepsfoto van de NAVO zie je me nooit. We moeten per se op alfabetische volgorde poseren en een Belgische collega stond altijd pal voor mijn neus. Ik ben klein, maar hij zal niet bukken of een stapje opzij doen. Nou ja: ik zie de humor er wel van in."

Is de Nouveau met Ank Bijleveld niet meer in de winkel te verkrijgen? Je kunt 'm nog los bestellen, nu zonder verzendkosten!

Foto's (c) Carin Verbruggen / Nouveau