Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Daphne Deckers: 'Dit is een mooie balansleeftijd'

Happy 50, in haar eigen woorden, exclusief voor Nouveau. Daphne Deckers: "Ik bén fifty en happy about it. Maar niet op de manier van: ‘Vijftig is het nieuwe dertig.’ Ik begrijp de bedoeling erachter: dat je nog fit bent, in de bloei van je leven. Maar waarom moet daar een twintig jaar jongere lee...

Daphne Deckers: 'Dit is een mooie balansleeftijd'

Happy 50, in haar eigen woorden, exclusief voor Nouveau.

Daphne Deckers: "Ik bén fifty en happy about it. Maar niet op de manier van: ‘Vijftig is het nieuwe dertig.’ Ik begrijp de bedoeling erachter: dat je nog fit bent, in de bloei van je leven. Maar waarom moet daar een twintig jaar jongere leeftijd bij worden gehaald? Veertig, vijftig, zestig: je bént dan nog vitaal. Je voelt je geen dertig en zou ook geen dertig meer willen zijn. Je bent gewoon vijftig, en rocking it. Het gaat niet om leeftijd, het gaat om mentaliteit.

Geloof ze niet, al die zogenaamde regels waar ouder wordende vrouwen aan moeten voldoen. Leeftijd omhoog, roklengte omlaag? Alleen babykleertjes gaan op leeftijd, voor de rest is er geen kledingstuk waarin naast de maat een leeftijdsaanduiding staat vermeld. En trouwens: er zijn veel leukere dingen om je mee bezig te houden dan wat je nog zou ‘mogen’ dragen.

Dit is een mooie balansleeftijd van vergaarde wijsheid en behouden vitaliteit, van opgedane ervaring en hang naar vernieuwing. Mijn oma zei altijd: ‘De hemel geeft, wie vangt die heeft!’ En zo is het. Dit zijn de jaren waarin je kunt gaan oogsten wat je hebt gezaaid. Nee, je bent niet meer jong en veelbelovend; je bent gerijpt en op smaak gebracht.

Ik wil benadrukken hoe belangrijk het is dat je open blijft staan voor nieuwe inzichten en ervaringen. Dat je altijd de beginners-mind moet houden, zoals het boeddhisme dat zo mooi omschrijft. Als je jong bent, staat je leven in het teken van allemaal eerste keren. Eerste liefde, eerste huis, eerste baan...