Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bij Swarovski heeft na 125 jaar een vrouw de leiding (en ze is leuk!)

Maak kennis met Giovanna Battaglia Engelbert, Global Creative Director. Meer flonkers op, nou ja, álles? Daar gaat Giovanna Battaglia Engelbert de komende jaren voor zorgen, niet alleen op het gebied van sieraden en home decor van Swarovski, maar ook in de vorm van meer samenwerkingen met andere ...

Bij Swarovski heeft na 125 jaar een vrouw de leiding (en ze is leuk!)

Maak kennis met Giovanna Battaglia Engelbert, Global Creative Director.

Meer flonkers op, nou ja, álles? Daar gaat Giovanna Battaglia Engelbert de komende jaren voor zorgen, niet alleen op het gebied van sieraden en home decor van Swarovski, maar ook in de vorm van meer samenwerkingen met andere labels. 

In de jaren negentig was Battaglia Engelbert (hier in Prada) model en een lieveling van Dolce & Gabbana. Daarna was ze moderedacteur bij de Italiaanse Vogue, waar ze voor shoots werkte met fotografen als Patrick Demarchellier, Peter Lindberg en Mario Sorrenti. 

"Modellenwerk was niet mijn roeping, maar ik leerde zo wel het werk van een stylist kennen," zegt ze, hier in een Moncler x Piccioli. "Dat lag destijds als baan nog onder de radar, het was bijna een geheim beroep. Maar het was wel het pad dat ik wilde volgen. Ik had grote bewondering voor vrouwen als Charlotte Stockdale, Anna Dello Russo en Franca Sozzani."