Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anna Birnie is de nieuwe directeur van de Hermitage

'Zo'n bron van inspiratie en schoonheid!' Grote transfer in de kunstwereld: Annabelle Birnie (1968) is de nieuwe  directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam en Hermitage Amsterdam en volgt daarmee in januari 2021 Cathelijne Broers op. Birnie is sinds mei 2017 directeur van het Amsterdams Fonds voor d...

Anna Birnie is de nieuwe directeur van de Hermitage

'Zo'n bron van inspiratie en schoonheid!'

Grote transfer in de kunstwereld: Annabelle Birnie (1968) is de nieuwe  directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam en Hermitage Amsterdam en volgt daarmee in januari 2021 Cathelijne Broers op.

Birnie is sinds mei 2017 directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Daarvoor was zij onder meer directeur van het Drents Museum voor kunst en archeologie en directeur Art Management, Sponsoring en Evenementen bij ING Groep.

"De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn twee fantastische instellingen met een geweldig track record," zegt Birnie. "Ze zijn beide van ongelooflijk belang voor de stad Amsterdam, voor Nederland en voor de internationale samenwerking. Ze zijn bronnen van inspiratie en schoonheid voor velen en ik kijk ernaar uit om hieraan bij te dragen."

Foto (c) Hermitage / Eva Plevier 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in