Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Angelina Jolie schrijft voor Amnesty International

Het boek heet: Know Your Rights (And Claim Them). Angelina Jolie is niet het soort celeb dat een lockdown zuchtend op de bank doorbrengt. Omdat ze het erg vond dat ze haar werk als vluchtelingenambassadeur bij de VN niet meer kon doen, zocht ze naar een nieuwe manier om haar bekendheid in te zett...

Angelina Jolie schrijft voor Amnesty International

Het boek heet: Know Your Rights (And Claim Them).

Angelina Jolie is niet het soort celeb dat een lockdown zuchtend op de bank doorbrengt. Omdat ze het erg vond dat ze haar werk als vluchtelingenambassadeur bij de VN niet meer kon doen, zocht ze naar een nieuwe manier om haar bekendheid in te zetten voor een groter goed.

Het werd een boek in samenwerking met mensenrechtenorganisatie Amnesty International: Know Your Rights (And Claim Them) en het is specifiek gericht op jonge mensen wereldwijd. "Je hebt tegenwoordig heel veel geëngageerde jonge mensen," zegt Jolie. "Maar velen van hen worstelen met misinformatie die ze van volwassenen krijgen. Ze zijn zich niet bewust van hun rechten en ze missen de kennis hoe ze hun rechten kunnen gebruiken en toepassen in hun land en de omstandigheden waarin ze leven. We moeten ze handvatten bieden om assertiever te zijn en zich te empoweren."