Mensenrechtenadvocate naar Internationaal Gerechtshof.

Mensenrechtenadvocate Amal Clooney komt naar Den Haag. De vrouw van acteur George Clooney gaat voor het Internationaal Gerechtshof de zaak van de vervolgde moslimminderheid in Myanmar bepleiten. Deze Rohingya worden wel de meest vervolgde bevolkingsgroep ter wereld genoemd.   

De Brits-Libanese Amal Clooney vertegenwoordigt in Den Haag als aanklager de eilandengroep Malediven die gerechtigheid zoekt voor de moslimminderheid uit Myanmar. Tijdens brute politieacties vluchtten in 2017  meer dan 700.000 Rohingya naar buurland Bangladesh. Vele duizenden moslims zouden toen zijn vermoord.

Article continues after the ad

In januari beval het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat Myanmar per direct alle bewijzen van vervolging van de moslimminderheid moest veiligstellen. Binnen vier maanden moeten deze ook aan het  hoogste juridische orgaan van de Verenigde Staten zijn overgedragen. Het is niet de eerste keer dat Amal in Den Haag is, ze is voor haar werk – George is echt leuk getrouwd – wel vaker bij het Gerechtshof. Deze foto is van vorig jaar, met Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken. 

Het is in dezen natuurlijk uiterst oppervlakkig om het ook even over fashion te hebben, maar Amal is zo'n professionele powerdresser met gevoel voor glasual dat we het toch doen: dit is allemaal workwear voor de juriste. Die daarmee bewijst dat je een serieuze topbaan best kunt combineren met een beetje pret met je kleren, zoals een asymmetrische rok met split...

...fabuleuze schoenen met een intimiderende hak...

...oogverblindend wit ('Chanel Couture, darling') én het bewijs wat goede schoudervullingen voor je kunnen doen...

...sassy grijze trench...

...oogverblindende kleuren...

...Lady in Red bij de VN...

...en een klassieke trench met daaronder een wijde geruite broek (en hoe prachtig zijn haar werktassen?).   

Foto's (c) BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in