Valt soms nog niet mee, netflixen. Heb je tijden uitgekeken naar The Crown, ben je er binnen een week al doorheen. Geen nood, ook al is het geen nieuwe serie, het is absoluut verslavend en voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Serieus.

Natuurlijk, ik was gewaarschuwd, maar dit had ik toch niet verwacht. In ongeveer zeven weken tijd flikte ik het. Zeven weken. Dat is een seizoen per week. Een seizoen van 22 afleveringen. Dat is gemiddeld drie afleveringen van drie kwartier per dag. Dik twee uur dus. Ik denk niet dat ik een dag niet gekeken heb. Gisteravond keek ik aflevering 154. The End. Daarna voelde ik me een beetje wezenloos. Triest ook. Alsof ik afscheid heb genomen van mijn beste vrienden omdat ik naar een andere school ga.

Genieten

Dit is misschien wel waarom sommige mensen maar liever niet aan Netflix beginnen. Dat ze bang zijn dat ze niet meer kunnen stoppen. Snap ik, maar, man o man, wat heb ik genoten! Waarvan precies? Van The Good Wife. In de categorie Amerikaanse advocatenserie. Helemaal niet nieuw, maar absoluut een aanrader als je het nog niet kent.

Advocaat

Alicia Florick (Julianna Margulies) is de vrouw van voormalig officier van justitie Peter, die in de bak zit wegens vermeende corruptie en een seksschandaal (gespeeld door niemand minder dan Mr. Big uit Seks and The City). Om haar kinderen te kunnen onderhouden keert Alicia terug in de advocatuur. Bij een groot kantoor in Chicago geeft haar studievriendje Will Gardner haar een kans.

Article continues after the ad

Run baby run

‘Sometimes it's hard to be a woman, Giving all your love to just one man’, Tammy Wynette zong het al en Alicia ondervindt het, want ze is nogal van het stand-by-your-man-type. Eigenlijk wel tot elke prijs. Soms zou je wel tegen haar willen schreeuwen: run, baby, run, die gast blijft je toch altijd belazeren. Maar nee. Tegen de achtergrond van de Amerikaanse politiek tijdens president Obama, temidden van soms hilarische en bizarre rechtszaken, houdt Alicia stand. Ze blijkt een uitstekende advocaat die snel carrière maakt en kantoorintriges koel het hoofd weet te bieden. Fascinerend is ze, soms begreep ik niks van haar, om op andere momenten weer vol bewondering te zijn voor haar beslissingen. Stiekem schreef ik zelfs uitspraken op die me wel fijn leken om te gebruiken. Serieus.

Verslavend dus. En op Videoland is de spin-off The Good Fight te zien, ontdekte ik net, met in de hoofdrol Alicia's behoorlijk uitgesproken collega Diane Lockheart, die een nieuw kantoor begint. Christine Baranski heet ze in het echt en na heel heel lang graven in mijn geheugen wist ik het weer: ze is een van Meryl Streeps vriendinnen in Mamma Mia.

Maar ik ga nu eerst even The Crown kijken. Tien afleveringen. Joe!

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in