Natacha Harlequin, advocaat
Natacha Harlequin, advocaat

Zeven uitstekende redenen om The Power Issue te kopen.

Nouveau staat voor stijl, smaak en substantie. En voor sterke vrouwen die het verschil maken. The Power Issue staat vol bevlogen vrouwen die iets te zeggen hebben en die zich op verschillende manieren bewezen hebben.

Krachtig, inspirerend en helemaal van nu – we stellen zeven leading ladies aan je voor. Nieuwsgierig naar meer? Hun hele verhaal lees je in de Nouveau die NU verkrijgbaar is!

NATACHA HARLEQUIN

Article continues after the ad

Strafpleiter Natacha Harlequin (47) werd in 2019 verkozen tot Beste Vrouwelijke Advocaat van  Nederland. Tot eind oktober presenteerde ze bovendien het dagelijkse live-programma Dit Vindt Nederland! op SBS6.

"Verbinden is de rode draad in mijn leven," zegt Harlequin. "Maar mensen breng je alleen dichter bij elkaar als ze niet te snel oordelen, zeker niet over elkaar.  Elk discus­siepunt wordt tegenwoordig gereduceerd tot een makkelijke zwart-wittegenstelling, terwijl de werkelijkheid meestal veel meer kleuren en facetten heeft. Je kunt óók even je mond houden en dingen laten bezinken, denk ik dan."

SASKIA NOORT

Saskia Noort (53) is schrijfster en columniste. Haar werk werd veelvuldig vertaald en bewerkt voor televisie, film en theater. Haar nieuwste boek Bonuskind is haar achtste thriller. ‘Bij de thrillers die ik schrijf, zit er onder het spannende verhaal altijd een maat­schappelijk thema," zegt Noort.

"Denk aan seksueel misbruik of vechtscheidingen, zoals in Bonuskind. In die onderstroom schuilt mijn missie. Ik wil bereiken dat mensen door mijn boeken te lezen meer begrip krij­gen voor de problemen van anderen en de psychologische druk die daarmee gepaard gaat."

BARBARA BAARSMA

Econome en Rabobank-directeur Barbara Baarsma is een gewilde talkshowgast met visie en drive. Ze maakt zich sterk voor een nieuwe economie en kansengelijkheid, niet alleen voor vrouwen maar voor iedereen.

"Ik had de generatie van mijn moeder graag de ruimte gegund om een carrière op te bouwen," zegt Baarsma, "omdat het hebben van betaald werk echt een gelukkig makende factor in het leven is."

MARION KOOPMANS

Marion Koopmans (64) is hoogleraar Virologie en lid van het Outbreak Management Team, dat de regering adviseert over de aanpak van de coronapandemie. "Ik heb het altijd belangrijk gevon­den wetenschappelijke kennis en inzichten over het voetlicht te krijgen," zegt Koopmans.

"Ook het inzicht dat het corona­virus in een trend past. De wereld verandert door onder andere bevolkingsgroei en klimaatverandering, en het risico dat we vaker dan voorheen door levensbedreigende pan­demieën getroffen worden, neemt toe. Daar móeten we ons op voorbereiden."

ELLE VAN RIJN

Elle van Rijn (53) is actrice, scenarist, bedenker van tv-series en schrijver. Haar nieuwe roman De Crèche gaat over een jonge kinderverzorgster, die in 1942-1943 met haar collega’s zeshonderd Joodse kinderen wist te redden.

"Migratie, ook nu weer een buitengewoon actueel thema, bestaat even lang als de mensheid," zegt Van Rijn. "En het buitensluiten van bepaalde groepen in de samenleving is nog steeds op geen enkele manier te rechtvaardigen."  

JANICE DEUL

Janice Deul (leeftijd: niet relevant) is journalist, columnist, curator, moderator en fashion activist. Via haar platform Diversity Rules strijdt ze voor inclusiviteit in de mode en media.

"Dat je om je huidskleur kan worden afgeserveerd geeft me kippenvel," zegt Deul. "Ik vind dat vrouwen gezien en bejubeld moeten worden om wie ze zijn."

ANOUK SMULDERS

Anouk Smulders is model, presentator en de drijvende kracht achter Grace & Us, een platform dat is uitstaan uit een simpel idee: vrouwelijke solidariteit.

"De achterliggende gedachte is dat we veel beter de verbinding kunnen zoeken dan voortdurend elkaar de loef af te steken met mooie plaatjes. Daarom vind je er echte verhalen van vrouwen die hun struggles durven te benoemen.

Het hele verhaal van The Magnificent Seven lees je in de Nouveau die NU in de winkelt ligt. Wist je dat je Nouveau ook online kunt bestellen? Nu zonder verzendkosten, op Magazine.nl!

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2020

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in