De actrice over in stijl gezond en fabulous blijven.

Voor veel mensen is Patricia Heaton (62) de ultieme Amerikaanse tv-moeder, dankzij langlopende series als Everybody Loves Raymond en The Middle. Daarnaast is ze een van de weinige celebs die er echt een eigen mening op na durft te houden ("Ik ben Republikein, maar Trump is niet mijn president."). Acht keer Patricia op haar best!

Article continues after the ad

Over plastische chirurgie

Na vier zonen en vier keizersneden liet Heaton Haar buik en borsten liften en was daar eerlijk over: "Plastische chirurgie is een enorme olifant die in de Hollywood woonkamer zit.

Sommige mensen blijven cool onder het feit dat hun lichaam de sporen vertoont van zoiets geweldigs als kinderen krijgen en ik heb daar alle begrip voor. Maar voor mijn persoonlijk voelt het beter dat mijn borsten niet op mijn knieën hangen als ik me uitkleed in het bijzijn van mijn man."

Over haar lifestyle als medior

"Ik probeer mezelf niet teveel te laten gaan. Op mijn leeftijd is het lastiger om in vorm te raken dan in vorm te blijven."

Over verwende tv-collega's

"We werken vier dagen per week en we werken maar drie van de vier weken van de maand, plus nog eens vier maanden vrij in de zomer...

...meer dan tijd genoeg voor jezelf, lijkt me.

Stoppen met alcohol

"Ik ben twee jaar geleden gestopt met alcohol. Ik mis het enorm, maar ik voel me fantastisch. Het viel me op dat ik elke avond uitkeek naar cocktails. En als ik buiten de deur lunchte, nam ik daar meestal een glas wijn of prosecco bij. Statistieken wijzen uit dat vrouwen die als dertigers en veertigers gematigde drinkers zijn vaak alcoholisten worden als vijftigers en zestigers.

Ik denk dat het iets te maken heeft met je kinderen die de deur uit gaan en dat er dingen verdwijnen die eerder je anker waren. Je voelt je een beetje verloren, een drankje kan de onzekerheid verzachten. Ik spreek hier uit ervaring. En wanneer je hormonen veranderen, verwerk je alcohol niet meer op dezelfde manier als je dat deed toen je jonger was. Sinds ik ben gestopt met drinken, is mijn leven significant verbeterd."  

Lange relaties

"Ik ken geen stel dat langer dan drie jaar getrouwd is en zich niet om het kwartier aan elkaar ergert." Naast Patricia haar man David Hunt, met wie ze inmiddels toch al 20 jaar getrouwd is. 

Over baanonzekerheid

"Los Angeles is een plek die je altijd meteen duidelijk maakt dat er mensen zijn die het beter doen dan jij, hoe beroemd je ook bent. Dat is een wijze les, zo kweek je karakter."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Patricia Heaton (@patriciaheaton) op

"Ik weet altijd dat ik werkeloos zal raken. Een serie wordt over een week, een jaar of over negen jaar stopgezet, maar ik weet altijd dat het niet voor altijd is. Je moet er vertrouwen in houden dat er weer iets anders komt, dat je meer bent dan je werk." Carol's Second Act werd na één seizoen al van de buis gehaald...

Over vallen en weer opstaan heeft ze net een leuk boek geschreven: Your Second Act... 

...en bouwde een alternatieve carrière als tv-kok op "puur uit liefde voor koken en lekker eten. Het is zó belangrijk dat je dingen doet waar je vrolijk van wordt."

Style has no age 1

"Ik vind het prettig rollen van mijn leeftijd te spelen. Middelbaar zijn gaat nog altijd gepaard met veel vooroordelen en clichés. Hoe vaker te zien is hoe veertigers, vijftigers en zestigers er écht uitzien, hoe minder taboe het wordt. Angelina Jolie is 45, Jennifer Aniston 51, waar hebben we het nog over?"

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The perfect end to a lazy Thursday. #labradoodlesofinstagram #dogsofinstagram #dogsrock #losangeles

Een bericht gedeeld door Patricia Heaton (@patriciaheaton) op

Dit is Patricia au naturel thuis, met een van haar enorme labradoodles.

Style has no age 2

"Als ik iets heb geleerd van vele stylisten is het wel dat je schouders vaak je beste punten zijn." 

En dat er niets gaat boven een hakje en een bodycon-jurk."

Foto's (c) Brunopress, Patricia Heaton

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in