Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Olivia de Havilland is 'Gone With The Wind'

De laatste van de iconische cast is niet meer... Tweevoudig Oscar-winnares Olivia de Havilland is gisteren overleden in haar slaap, zo heeft haar familie bekend gemaakt. Olivia is 104 geworden en leefde de laatste jaren van haar leven in Parijs in een prachtig herenhuis bij het Bois de Boulogne. ...

Olivia de Havilland is 'Gone With The Wind'

De laatste van de iconische cast is niet meer...

Tweevoudig Oscar-winnares Olivia de Havilland is gisteren overleden in haar slaap, zo heeft haar familie bekend gemaakt. Olivia is 104 geworden en leefde de laatste jaren van haar leven in Parijs in een prachtig herenhuis bij het Bois de Boulogne.

De Havilland werd beroemd in de 1930's als leading lady naast Errol Flynn, in films als Captain Blood en The Adventures of Robin Hood.

Ze was ook een pittige dame die Warner Bros' voor de rechter sleepte vanwege een wurgcontract dat de studio wilde verlengen omdat ze rollen die ze beneden peil vond niet wilde speelde. Ze won de rechtszaak en de uitspraak is nog altijd bekend als de 'De Havilland Law'.

Wereldwijde roem viel haar ten deel als Melanie in Gone With The Wind, waarin ze met haar vriendelijke uitstraling Scarlett O'Hara extra explosief kon laten uitkomen.

Olivia was ook bekend om haar brouille met haar jongere zus, filmster Joan Fontaine. Als kinderen hadden ze al geen klik, als Hollywood-rivalen ging het hen niet beter af: toen Joan een Oscar won, weigerde ze Olivia's felicitaties in ontvangst te nemen.

Olivia was de laatste nog levende filmster uit de Golden Years van Hollywood. Ze trouwde twee keer. Haar zoon Benjamin uit haar eerste huwelijk overleed in 1991, Gisele, haar dochter uit haar tweede huwelijk met Pierre Galante, leeft nog.

Foto's (c) Brunopress, ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in