Na 24 jaar Nationaal Ballet moest ze zichzelf uitvinden.

Stralend staat Igone de Jongh op de cover van de Nouveau die vandaag in de winkel ligt en waarin je een geweldig interview met dito foto's van de beroemdste danseres van Nederland vindt.

Article continues after the ad

Wil je nog meer over haar lezen, zet dan Igone's 'vroege memoires' op je verlanglijstje. Samen met journalist en schrijver Marcel Langedijk werkte ze aan haar biografie. Reden? Na 24 jaar bij Het Nationale Ballet nam Igone de Jongh in oktober 2019 afscheid van het prestigieuze gezelschap.

Dansen is haar allesomvattende passie, en daarin wilde ze nieuwe wegen inslaan. Maar wie ben je als dat wat jouw levensstijl heeft bepaald, wegvalt? En hoe vind je jezelf opnieuw uit? In het boek vertelt Igone openhartig over haar bijzondere en turbulente leven, over de wondere wereld van klassiek ballet en de kracht die je kunt putten uit de moeilijkste momenten. Maar ze vertelt ook hoe het is om als moeder, vriendin en echtgenote alle ballen hoog te houden en ondertussen haar eigen koers te varen.

Igone – de biografie verschijnt op 17 november bij uitgeverij Spectrum.

(c) foto's DPG Media / Nouveau 2020

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in