Haar Dutch Colonial in San Francisco staat te koop.

Niet elke celeb woont in een enorme villa in Los Angeles, actrice Winona Ryder (49) zetelt al meer dan 25 jaar een deel van het jaar in de Cow Hollow wijk van San Francisco.

Ze kocht het huis in 1995 voor 1,3 miljoen dollar en heeft het nu in de verkoop gezet voor iets minder dan 5 miljoen dollar.

Article continues after the ad

De klassieke 'Dutch Colonial' is gebouwd in 1902 en staat op een heuvel...

...met uitzicht over de stad en in de verte de Baai van San Francisco, inclusief  de Golden Gate Bridge and Alcatraz Island.

Het huis heeft drie slaapkamers, eentje aan de achterkant...

... en twee aan de voorkant.

...en twee badkamers.

Winona gebruikte het in de jaren negentig als toevluchtsoord als de paparazzi van Los Angeles haar teveel werden...

...en woonde er tussen 2001 en 2005 vrijwel permanent, in een periode waarin het mentaal en fysiek niet zo goed met haar ging.

Hoewel ze aan 'Stranger Things' (Netflix) een grote hit heeft, loopt in LA het aantal films en series dat in productie wordt genomen sterk terug door de coronabeperkingen.

Dit is de andere kant van de niet al te grote keuken.

Ze is niet de enige celeb die haar onroerend goed portfolio aan het inkrimpen is om geld te besparen.

Winona bezit ook nog een Mediterraanse villa in het Outpost Estates district in Los Angeles, een appartement in New York en een bescheiden bungalow in Beverly Hills.

Foto's (c) Nina Hatvany / Compass, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in