Levenslessen van een vrolijke vrouw!

Jetty Mathurin (1951) begon als onderwijzeres en logopediste en ontpopte zich later als cabaretier, presentator en actrice. In 2017 kreeg ze de Frans Banninck Cock Penning van de gemeente Amsterdam, niet alleen vanwege het feit dat zij als de eerste zwarte vrouwelijke cabaretier het theaterlandschap ingrijpend veranderd heeft, maar met name voor haar  jarenlange betrokkenheid bij sociaal maatschappelijke projecten in Suriname en Nederland.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jetty Mathurin (@jettymathurin) op

Jetty realiseerde bijvoorbeeld een ambulance-project en ondersteunde een bejaardenkliniek in Suriname. Ze helpt alleenstaande moeders in de schuldhulpverlening en treedt regelmatig belangeloos op om allerlei sociale projecten te ondersteunen. Daarnaast betekent zij veel voor de kwaliteit van de zorgverlening in Nederland door in zorgcentra speciale voorstellingen te verzorgen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jetty Mathurin (@jettymathurin) op

In de nieuwe Nouveau verklapt ze haar levenslessen. "Mijn moeder heeft me geweldig opgevoed. Ze was trots op me en behandelde me als een brok goud, een diamant...

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jetty Mathurin (@jettymathurin) op

...Je boft natuurlijk als je van huis uit zelfvertrouwen meekrijgt," zegt Jetty (hier met haar zus en een tante). "Maar als dat niet zo is, werk er dan aan. Want je bént nooit de mindere."

Meer wijze woorden van Jetty Mathurin in de nieuwe Nouveau, die NU in de winkel ligt. Nooit meer iets missen? Neem dan een abonnement, nu met fijne nazomerkorting, op Magazine.nl!