Move over, Sir David Attenborough!

Isabella Rossellini (68) is een van de leukste celebs die we kennen. Slim, geestig, geheel eigen stijl, voortijdig gedumpt in modellenland, monter doorgegaan met andere dingen, elegant ouder geworden, relativerende kijk op het leven – kortom: een vrouw naar ons hart.

Article continues after the ad

En ze heeft een nieuwe fascinatie: als een soort heel grappige hands-on David Attenborough behandelt ze in voorstellingen (en nu even in streams) hoe dieren zich voorplanten. Inspiratie: de menagerie van kippen, geiten, eenden, honden en schapen waarmee de actrice omringd is op haar boerderij op het platteland van de staat New York.

Ze leverde al Green Porno af, waarin ze verkleedt in groene spandex een kartonnen bidprinkhaan bespringt (en letterlijk haar hoofd verliest) en het seksleven van spinnen, garnalen en andere beesten uitlegt. Het is heel raar, heel geestig en je steekt er ook nog iets van op.

Smaakt het naar meer, dan wil je ook haar uiteenzetting over hamsters niet missen. Moeder Ingrid Bergman komt ook nog even in beeld. 

Isabella's nieuwste doe-het-zelf-docu ('Ik heb geen publiek en geen crew', het is alleen ik, mijn iPhone 11 en een paar technici die op afstand werken – zo gaat dat in covid-tijden') heet Sex and Consequences, en gaat onder andere over de werking van een eendenvagina. "Ik praat graag over dieren," zegt Isabella. "Maar als ik het over bijvoorbeeld het spijsverteringssysteem zou hebben, zou ik veel minder kijkers hebben. Het gaat overigens niet alleen maar over seks, het gaat ook over evolutie: hoe de wolf een hond werd en hoe de bankivahoen onze kip werd."

Dan nog even over die eendendoos: "Een vrouwtjeseend heeft een vagina ontwikkeld met verschillende kanalen die ze zelf kan controleren, omdat woerden er allemaal op willen," zegt Rossellini. "Probeert een mannetje dat ze niet leuk vindt haar te penetreren, dan stuurt ze die een doodlopende weg in. Maar komt ze er eentje tegen van wie ze wel pulletjes wil hebben, dan kan ze het juiste kanaal openen wat naar haar eitjes leidt. Het heet 'cryptic female choice' en ik vind het mateloos interessant, hoe de natuur dat heeft geregeld." Jammer is dat de livestream van Sex and Consequences nog niet als filmpje te bekijken is, Isabella is nog in onderhandeling met een streamingdienst. Maar deze teaser is alvast veelbelovend.  

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in