Hij heeft nog steeds het bioritme van een bloemist, terwijl zij na een optreden graag uitslaapt. Maar zodra ze elkaar te weinig zien, lassen zangeres/presentatrice Antje Monteiro en interieurstylist Dennis van Tamelen een romantische avond in. Doet wonderen. 

‘Toen mijn zus Marina eind augustus 2007 was overleden na een hersenbloeding, wilde ik op de begrafenis dolgraag tulpen, mijn lievelingsbloemen. Maar geen bloemist die me eraan kon helpen in dat jaargetijde. Na de begrafenis was er een buffet voor de hele familie in een zaal die mijn broer had gehuurd.

Kom ik die zaal binnen, staan er overal grote vazen met Franse tulpen. Ik naar de zaaleigenaar, die uitlegde dat een vriend van hem een bloemengroothandel had. “Toen ik vertelde dat het voor Antje Monteiro was, zei hij dat hij extra zijn best ging doen.” 

Een jaar of vijf later had ik in diezelfde zaal een privéoptreden tijdens een groot feest. Diezelfde eigenaar vroeg me toen: “Zal ik je even voorstellen aan Dennis, de man van de tulpen?” Hij zei erbij dat Dennis niet meer in de bloemen zat, maar huizen inrichtte.

Zo toevallig, mijn dochter Romy had net een appartement gekocht. Ik dacht: laat ik Dennis voor de inrichting vragen, dan kan ik mooi iets terugdoen. We hadden meteen een supergoede klik, maar verder niets. Al realiseerde ik me achteraf, dat ik altijd even snel een lipglossje opdeed als we een afspraak hadden om dingen rond Romy’s huis te bespreken. 

Article continues after the adDennis is niet zo’n prater, maar ergens in die periode vertelde hij me dat hij bij zijn vrouw weg was. Een paar maanden later, ik had intussen een stukje grond gekocht waarop ik een huis wilde bouwen, belde ik hem om te vragen of hij eens naar de bouwtekeningen wilde kijken. Toen we elkaar weer zagen, dacht ik wel: mmm, hij is echt leuk. Alles kwam in een stroomversnelling in de zomer van 2013, op een Spaanse avond in Breukelen. Dennis was daar met wat vrienden en vroeg, toen ik toevallig belde: “Heb je zin om langs te komen?” Dat deed ik, samen met een vriendin.

En op het moment dat ik Dennis zag staan, relaxt tegen een muur geleund met een biertje, gebeurde er iets in me. Dus ik begon een beetje te flirten. Volgens mij dacht hij eerst: wat doet ze?

Maar later die avond, ik stond net op het toilet mijn handen te wassen, trok hij ineens de deur open, duwde me tegen de muur en begon me te zoenen. Niet lang daarna is hij bij me ingetrokken.'

Bestel Nouveau online

Benieuwd naar Dennis zijn liefde voor Antje? Lees dan verder in editie 4/5 van Nouveau. Bestel 'm snel hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in