Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hollywood: 10 celebrity besties

Tag je beste vriendin - het is de Dag van de Vriendschap! Wat zou je zijn zonder je vrienden en vriendinnen? Familie heb je, vrienden vormen je zelfgekozen familie en zijn vaak buitengewoon waardevolle personen in je leven, om lief en leed mee te delen (en ontzettend mee te lachen!) Vandaag is he...

Hollywood: 10 celebrity besties

Tag je beste vriendin - het is de Dag van de Vriendschap!

Wat zou je zijn zonder je vrienden en vriendinnen? Familie heb je, vrienden vormen je zelfgekozen familie en zijn vaak buitengewoon waardevolle personen in je leven, om lief en leed mee te delen (en ontzettend mee te lachen!)

Vandaag is het de Internationale Dag van de Vriendschap, een initiatief van de Verenigde Naties, om de rol te benadrukken die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. Vrede is misschien een wat al te hoog gegrepen ideaal, maar we kunnen natuurlijk wél gezellige kiekjes delen van beroemde vriendinnen.

Allison Janney (links) en Octavia Spencer leerden elkaar kennen toen ze als volstrekt onbekende aspirerende actrices in Hollywood arriveerden. "Het is fijn als je samen zo'n geschiedenis hebt," zegt Octavia. "Je hebt mensen nodig bij wie je je hart kunt luchten en met wie je kunt lachen. We gaan zelfs samen op vakantie."

Nicole Kidman (links) en Naomi Watts leerden elkaar als tieners kennen toen ze allebei nog in Australië woonden en theaterklasjes afliepen. "Iemand die je al zo lang kent, houdt je met beide benen op de grond, wat er ook gebeurt," zegt Nicole. "Volwassen worden met Nicole is een van de meest betekenisvolle ervaringen in mijn leven geweest," zegt Naomi. Running gag van de dames: later samen Bingo spelen.

Cameron Diaz en Drew Barrymore zijn al jaren dikke vriendinnen 'en wijndrinkende mama's'; ook Gwyneth Paltrow (links) behoort tot hun clubje.