Tag je beste vriendin - het is de Dag van de Vriendschap!

Wat zou je zijn zonder je vrienden en vriendinnen? Familie heb je, vrienden vormen je zelfgekozen familie en zijn vaak buitengewoon waardevolle personen in je leven, om lief en leed mee te delen (en ontzettend mee te lachen!)

Article continues after the ad

Vandaag is het de Internationale Dag van de Vriendschap, een initiatief van de Verenigde Naties, om de rol te benadrukken die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. Vrede is misschien een wat al te hoog gegrepen ideaal, maar we kunnen natuurlijk wél gezellige kiekjes delen van beroemde vriendinnen.

Allison Janney (links) en Octavia Spencer leerden elkaar kennen toen ze als volstrekt onbekende aspirerende actrices in Hollywood arriveerden. "Het is fijn als je samen zo'n geschiedenis hebt," zegt Octavia. "Je hebt mensen nodig bij wie je je hart kunt luchten en met wie je kunt lachen. We gaan zelfs samen op vakantie."

Nicole Kidman (links) en Naomi Watts leerden elkaar als tieners kennen toen ze allebei nog in Australië woonden en theaterklasjes afliepen. "Iemand die je al zo lang kent, houdt je met beide benen op de grond, wat er ook gebeurt," zegt Nicole. "Volwassen worden met Nicole is een van de meest betekenisvolle ervaringen in mijn leven geweest," zegt Naomi. Running gag van de dames: later samen Bingo spelen.

Cameron Diaz en Drew Barrymore zijn al jaren dikke vriendinnen 'en wijndrinkende mama's'; ook Gwyneth Paltrow (links) behoort tot hun clubje.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi from the girls across the hall 👋🏼

Een bericht gedeeld door Jennifer Aniston (@jenniferaniston) op

Courteney Cox, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow: de dames van Friends zijn nog altijd vriendinnen (en ook hier stroomt de wijn zo te zien rijkelijk 😊 ) 

Gayle King en Oprah Winfrey, Best Friends Forever én covermodellen...

...en dat echt al héél lang. 

Serena Williams kende Meghan al voor die hertogin van Sussex werd. "Ze kan geen betere vriendin voor me zijn. Ze is ook een geweldige vriendin en een geweldig persoon, en altijd positief, wat het ook is”, zegt Williams. "Verdrietige of mooie momenten, ze is er altijd voor me. Ik zou niet willen dat ze ook maar iets aan zichzelf verandert."

Ze wonen bij elkaar in de buurt, ze delen het gedachtegoed van de Democratische Partij en ze hebben beiden een zwak voor 'een afternoon tea, maar dan met koffie'. We zouden wel eens willen aanschuiven bij Meryl Streep en Hillary Clinton!

Liv Tyler, Kate Hudson en Stella McCartney hebben een gezamenlijk verleden als festivalgangers en zijn nog altijd close, met een eigen appgroepje. 

Reese Witherspoon wandelt eindeloos met BFF Laura Dern...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

We’ve been practicing this leap for four years. #leapyear @mindykaling

Een bericht gedeeld door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) op

...én met BFF Mindy Kaling. Happy International Friendship Day! 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in