BFF's Cindy Crawford en Naomi Campbell in 1992
BFF's Cindy Crawford en Naomi Campbell in 1992

Naomi's nieuwe YouTube reeks heet NoFilter

Wat doe je als je je als topmodel in zelfisolatie verveelt? Je videobelt een collega en vriendin en gooit het gesprek op YouTube, zakelijke powervrouw als Naomi Campbell is. Wat kunnen we eens opsteken van hun conversatie die ging over alles van samen deel uitmaken van de eerste lichting Glamazones tot hoe ze omgaan met vrijwillig thuis zitten?

Om te beginnen: supermodellen decoreren hun huis met foto's van henzelf. Neem het ze maar eens kwalijk, als wij gefotografeerd waren door Herb Ritss, Helmut Newton en Peter Lindbergh zouden we die kiekjes óók niet in een la leggen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cindy Crawford (@cindycrawford) op

Nog even wat voorbeelden van hun home decor...

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cindy Crawford (@cindycrawford) op

...dat hun rijke oeuvre weerspiegelt...

De supers (hier nog zo groen als gras, begin jaren negentig) hebben hun 'onvolmaaktheden' (welke onvolmaaktheden?!) omarmt en vinden dat iedereen dat zou moeten doen. Cindy zegt dat ze als kind haar moedervlek haatte en dat ze als piepjong model te horen kreeg dat ze die weg moest laten halen. Toen ze daar geen gehoor aan gaf, poetste de vormgever 'm digitaal wel op haar eerste Vogue-cover., Naomi diende van haar modellenbureau een litteken weg te laten laseren. Beiden gaven geen gehoor aan het verzoek, de moedervlek werd Cindy's handelsmerk en Naomi kwam ook ver, met litteken en al. Dat we overigens nog niet hebben kunnen ontdekken. 

Cindy rolt een béétje met haar ogen over alle piepjonge influencers die menen het vak te hebben uitgevonden. Zij was het eerste model dat zichzelf heel handig breder in de markt zette als merk met kalenders, video's, kledinglijnen en home decor en zo haar houdbaarheidsdatum zelf vakkundig uitgumde.   

Over professionaliteit gesproken: Naomi ging rechtstreeks van een catwalkshow van Mugler in Parijs naar de set van George Michaels supermodellenvideo voor Freedom in Londen. Zij stond er, zonder ook maar een minuut te hebben geslapen, George (die ook bij de Muglershow was) haalde de draaidag niet.

Cindy tenslotte, deelde de modellentips die ze ook aan haar dochter Kaie Gerber (hier links, momenteel een van de meest geboekte modellen) meegaf: wees altijd op tijd, stop je telefoon weg, zorg dat je contact maakt met iedereen op de set (vooral de catering) en research altijd de fotografen waar je mee gaat werken.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!