Van New Wave heldin tot hovenier.

Zestig jaar oud, veertig jaar in het vak – Kim Wilde ken je van eighties hits als Kids in America en You keep me hanging on...

Article continues after the ad

...en van het grootgebruik van haargel. "Er gingen industriële hoeveelheden in, om het omhoog te houden," zegt Kim, hier in 1982.

En vandaag omarmt ze haar zestigste verjaardag.

Toen haar sound in de jaren negentig niet meer zo in trek was, zat ze niet bij de pakken neer, maar maakte een carrièreswitch. "Ik vond nog veel meer interessant dan muziek," zegt ze. "En ik zag aan mijn kinderen hoe belangrijk het is natuur om zich heen te hebben, en een fijne tuin. In de entertainmentindustrie weet je dat er pieken en dalen zijn. Ik heb geweldige ervaringen gehad, maar ik heb ook daarna ontzettend leuke dingen gedaan. Je moet je niet laten beperken, vrouwen kunnen zovéél."   

Ze ging tuinbouw studeren, werkte mee aan BBC programma's als Better Gardens en Garden Invaders en won op de Chelsea Flower Show goud als Best In Show met haar Courtyard Garden. Sindsdien is ze meer tuinontwerper dan rockster, al staat ze ook nog wel eens voor de microfoon, meestal op Eighties-feestjes.

Kim is sinds 1996 getrouwd met collega-zanger Hal Fowler met wie ze twee kinderen heeft: Harry (22)...

...en Rose (20).

Als er in 2021 weer opgetreden zou mogen worden, doet ze met haar Greatest Hits Tour in november 2021 ook Nederland aan.

Happy B'day Kim!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in