Vrolijk, fit, 75 en fabulous.

Mijlpaal voor Dame Helen Mirren, vandaag 75 jaar sassy. Nog even afgezien van de vele prijzen die ze heeft gewonnen, is het ook bewonderenswaardig hoe gretig ze social media heeft omarmd, uitgesproken is over van alles (en vooral over milieubescherming)…

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

it’s a look!

Een bericht gedeeld door Helen Mirren (@helenmirren) op

… en hoe ze de wereld rondreist. Haar geheim? "Nieuwsgierig blijven en niet te snel iets afkeuren," zegt Mirren. "Nieuwe dingen wekken altijd wat weerstand op, maar als je je erin verdiept, zit er ook vaak iets in. En zo niet, dan ben je oud en wijs om het lachend naast je neer te leggen."    

Over ouder worden: "Als je 16 bent, lijkt 30 oud. Als je 30 bent, lijkt 45 oud. Als je 45 bent, lijkt 60 oud. En als je 60 bent, lijkt niets meer oud."

Over gelijkheid: "Ik voel diepe weerzin over het feit dat ik getuige ben geweest van de survival van enkele zeer middelmatige mannelijke acteurs en de professionele ondergang van briljante vrouwelijke acteurs."

Over de liefde (dit is haar man, regisseur Taylor Hackford): "Het was nooit mijn bedoeling om met iemand te trouwen. De enige reden om te trouwen is dat het financieel handiger is. Maar ik ben toch blij dat ik het heb gedaan."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

last night premier of the good liar. fish and chips at the end of the night in the very beautiful Home House

Een bericht gedeeld door Helen Mirren (@helenmirren) op

Over levenservaring: "Ik denk dat we allemaal wel eens dromen over hoe het zou zijn om niet te werken en heirloom tomaten te kweken en ik heb die droom ook. Het zou enig zijn. Ik ben dol op tuinieren. Maar ik ben óók heel erg dol op mijn werk. Dus voorlopig ga ik door en dat kan ik iedereen aanraden. In de running blijven, bezig blijven, je hersens gebruiken, dát maakt het leven leuk."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in