Maar, hoe nieuw is haar rimpelremedie eigenlijk?

Met Gwyneth Paltrow (47) als ambassadeur van een nieuw anti-age middel zijn wij altijd onmiddellijk benieuwd (want ze ziet er fabulous uit) en tegelijk een tikje argwanend (want we zijn haar kwakzalverij met jade-eieren-voor-in-je-vagina nog niet vergeten).

Maar goed, de goeroe van all things organic heeft zich achter de nieuwe rimpelbuster Xeomin geschaard, ideaal voor wie per se wil volhouden geen botox te hebben gehad, hoewel het taboe ons daar inmiddels wel vanaf lijkt, toch?

Article continues after the ad

"Het delen van pure en bewezen producten met vrouwen is de kern van mijn filosofie," aldus Paltrow. "Ik wil dat vrouwen weten dat er keuze is, als ze antirimpelinjecties willen gebruiken voor fronslijnen. Ik gebruik Xeomin nu al een paar jaar en ik ben er erg tevreden over. Voor mij draait schoonheid meer om je geluk verdiepen dan om eeuwige jeugd najagen. Je goed voelen en blij zijn met hoe je eruit ziet horen daarbij. Ik wil er niet per se jonger of anders uitzien, ik wil eruit zien hoe ik me van binnen voel."

Xeomin (je spreekt het uit als Zeo-min) wordt ook in Nederland gebruikt, als tijdelijk middel tegen fronsrimpels, overmatig transpireren of spasmen. Het hoort wel degelijk tot de botoxfamilie, sinds 1993 beroemd en berucht als gladmaker. De officiële naam is Clostridium Botulinum neurotoxine type A en het is afkomstig van de botulinebacterie. Wat het anders maakt dan klassieke botox is het feit dat het 'vrij is van complexerende eiwitten'.

Die laatsten zouden er bij sommige mensen voor zorgen dat de behandelingen na verloop van tijd minder of geen effect meer hebben. Het verwijderen van de 'complexerende eiwitten' zou het tevens 'puur' maken, iets wat weer prima in Paltrows biologische GOOP-straatje past.

Het lijkt dus meer een marketingtruc dan een heel nieuw middel. Maar toch: bonuspunten voor Gwyneth, dat ze eerlijk toegeeft een middel te gebruiken waar haar collega's liever over zwijgen. En het is altijd fijn om keuzes te hebben.

Foto's (c) Merz Aesthetics

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in