Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Goldie Hawn: 'Gun jezelf eens een brain break'

Gratis geleide meditatie tegen de corona-stress. Toen Goldie Hawn het vijftien jaar geleden wat rustiger aan ging doen met acteren, wijdde ze zich aan het bekender maken van meditatie als alledaags hulpmiddel om leuker door het leven te gaan. Het werd geen gelikt lifestyle-dingetje van een celeb,...

Goldie Hawn: 'Gun jezelf eens een brain break'

Gratis geleide meditatie tegen de corona-stress.

Toen Goldie Hawn het vijftien jaar geleden wat rustiger aan ging doen met acteren, wijdde ze zich aan het bekender maken van meditatie als alledaags hulpmiddel om leuker door het leven te gaan. Het werd geen gelikt lifestyle-dingetje van een celeb, ze sloot een verbond met academici in psychologie, neurowetenschappen en educatie en zette zo Mind Up op, een simpel en leuk lesprogramma voor mindful leren, dat inmiddels internationaal op scholen wordt gebruikt.

"Mensen denken bij meditatie vaak dat het iets ingewikkelds is," zegt ze. "Mind Up is een manier om je hersens en emoties te kalmeren en reguleren met drie keer daags een 'brain break', een mindfulness meditatie van vijf minuten. Je kunt jezelf ermee in een andere mindset krijgen."