Style (and a sassy attitude) Has No Age!

Vrijwel iedereen kent Gerda Havertong (73) van Sesamstraat, maar de actrice, zangeres, verhalenvertelster en presentatrice doet nog veel meer, al staat haar agenda momenteel op een laag pitje door de coronabeperkingen. Toch wil ze graag in de running blijven, al was het maar om zich uit te kunnen spreken over dingen die ze belangrijk vind: meer kennis over dementie verzamelen, meer erkenning voor diversiteit vragen.

Gerda met haar man kunstenaar Roelof Lenten, in 2019

Article continues after the ad

"Ik hoop dat men mij blijft erkennen in de vorm die ik van belang vind," zegt ze. "Ik heb geen zin om likeable te zijn. Ik ben toegankelijk, maar voel geen verhitte ambitie om te veranderen omdat de wereld anders is geworden. Bovendien, arbeid bepaalt mij niet. Ik was al een persoon voordat ik ging werken. En die persoon heeft geen enkele behoefte om – zoals ik het altijd zeg – te hollen, draven, zitten, opstaan en nog een keer terug te gaan.

Verder lezen? Het hele interview met Gerda staat in de nieuwe Nouveau special Happy 50 & More die NU in de winkel ligt. Je kunt 'm ook bestellen – abonnees krijgen korting – op Magazine.nl!