Sportschoolniveau bij je thuis, iets voor jou?

De home gym is in opkomst. Dat was al zo voor de coronapandemie uitbrak, de klassieke one-size-fits-all formule voldoet niet meer, omdat bewegen voor iedereen gezond is, maar je op je twintigste meestal iets heel anders wilt van een sportschool dan op je veertigste.

Article continues after the ad

Vandaar dus dat veel mensen in een home gym investeren, iets waar Peloton op mikt. Dit bedrijf verkoopt fietsen, loopbanden en abonnementen en online begeleiding. Via een touchscreen op het apparaat start je een programma dat je door de training sleept. Hierop kun je ook 'groepslessen' volgen waarbij een trainer al dan niet live op afstand opzwepend tegen je schreeuwt.

Je kunt virtueel samen met anderen fietsen, je kunt meedoen aan klassementen en gebruik maken van een grote muziekbibliotheek, waaronder deuntjes van Beyoncé, kersvers ambassadeur en zelfverklaard fan van Peloton. Het programma is  inmiddels uitgerold in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, de rest van Europa zal vermoedelijk snel volgen.

Is het wat voor jou? De fiets is duur (zo'n 2000 euro), het abonnement is met circa 35 euro per maand ook niet goedkoop en uiteindelijk is het te vergelijken met een sportschoolabonnement: alleen als je érg van fitness houdt, haal je het geld eruit. Al is fietsen op Beyoncé natuurlijk nooit weg, maar dan kun je ook gewoon op je eigen fiets in de frisse lucht doen, natuurlijk.   

Foto's (c) Peloton, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in