Onzichtbare First Lady, schitterende fashionista.

Partytime in Washington, waar de First Lady of The United States (FLOTUS) haar 50ste verjaardag viert in het Witte Huis.

Ze is ver gekomen, Sloveense Melania Knavs, geboren in Novo Mesto en opgegroeid in Sevnica. Na al wat ervaring te hebben opgedaan als kindmodel, verliet ze op haar 18de huis en haard om als model te gaan werken in Milaan en Parijs.

Article continues after the ad

Als model behoorde ze niet tot de wereldtop, maar verdiende ze toch goed, ook omdat ze niet te verlegen was om eens iets uit te trekken. Er lijkt ook wel iets aan te zijn versleuteld in de loop der jaren. 

In New York leerde ze in 1998 vastgoedmagnaat Donald Trump kennen, die op dat moment in scheiding lag van zijn tweede vrouw Marla Maples. Deze foto met Bill Clinton is uit 2000. 

In 2004 verloofden Donald en Melania zich, in 2005 trouwden ze in een extravagante ceremonie: Billy Joel was de 'wedding singer', Mel droeg een Dior van 200.000 dollar en Vogue sponsorde de boel.

Een jaar later beviel ze van Barron William Trump. Deze foto is uit 2007, toen ze samen speelden in Central Park. 

Als socialite te New York was Melania aan de ingetogen kant. Waar Donalds eerste vrouw Ivana de ongekroonde koningin van Fifth Avenue was...

...vertoefde Melania het liefste in het volledig in goud en marmer opgetrokken appartement van Donald in de Trump Tower, omringd met personeel en haar favoriete modeglossy's.

Voor de vorm schnabbelde ze wat bij met een sieradenlijn, maar Melania hield toch vooral van haar heerlijke leven in de Trump Tower: het was een luxe waar ze als kind al van droomde.

Vandaar dat ze dan ook alles behalve verrukt was toen Donald zich kandidaat stelde voor het presidentschap en de verkiezingen nog won ook. Ze bleef een half jaar in New York wonen zodat Barron daar het schooljaar kon afmaken, voor ze zich met haar zoon bij Donald in het Witte Huis voegde, waar Donald dochter Ivanka inmiddels de onbezoldigd First Lady uithing. 

Daar ontpopte ze zich verder als sphinx: geen ambitieuze werken, geen grootse initiatieven...

...wel plichtsgetrouw beeldig bij officiële gelegenheden, zoals hier op bezoek bij Brigitte Macron...

...en stoïcijns aan de zijde van haar man.

Het is moeilijk hoogte te krijgen van haar leven in het Witte Huis en haar relatie met Donald; duidelijk is wel dat ze het lang niet altijd eens is met wat hij zegt, maar haar kritiek voor de buitenwereld verzwijgt. Soms duikt er wel eens even een spanningsmomentje op, zoals wanneer hij haar hand wil vastpakken en ze daar niet van gediend is.

Het wordt een spannend jaar voor Melania, met in november de Amerikaanse verkiezingen. Donald wil graag 'four more years', Melania maakt de indruk dat ze het niet heel erg zou vinden om terug te keren naar de rust en relatieve anonimiteit van de Trump Tower. Aan de andere kant: ze begint er net een beetje lekker in te komen, wie weet wat ze nog eens allemaal kan doen als fabulous vijftiger. Happy Birthday, FLOTUS!

Foto's (c) Brunopress, The White House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in